- Jeg ble sjokkert, rett og slett skjelven. Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får fortsette jobben jeg har startet på, sier Arild Monsen (46) til Nettavisen.

For et år siden ble han ansatt som trener for det kanadiske herrelandslaget i langrenn. Oppgaven besto i å bygge et slagkraftig lag fram mot OL på hjemmebane i Vancouver i 2010.

Treningsfaglig uenighet
Men til tross for gode sportslige resultater (for eksempel ble Alex Harveys nummer tre på femmila i Granåsen), får ikke Monsen fortsette.

- Jeg fikk en telefon i helga. Deretter gikk det ganske kort tid før jeg fikk en skriftlig oppsigelse, forteller moldenseren som var VM-deltaker i Seefeld i 1985.

Monsen bekrefter at det forelå en treningsfaglig uenighet mellom han og det kanadiske skiforbundet.

- Det er ikke til å komme forbi at det er en grunnleggende forskjell på den kanadiske treningsfilosofien og min filosofi. Jeg har strukket meg langt for å tilpasse meg deres ønsker, og jeg føler vi har hatt en faglig ryddig debatt, uten konflikter. Derfor kom dette som en stor overraskelse, sier Arild Monsen.

Familien rammes
Sparkingen rammer hele familien. Kona og yngstedatteren skull flytte over til Canada i sommer, og datteren hadde fått plass på en kanadisk skole.

- Alt var klart. Vi hadde sett fram mot et spennende og berikende år, sier Monsen, som ikke tror det vil by på problemer å få den økonomiske kompensasjonen han har krav på.

Lønn ut hele kontraktsperioden der det uansett ikke snakk om. Dermed må han på jobbjakt.

- Uten jobb
- Jeg er uten jobb, og det er kjedelig. Jeg hadde ikke tenkt å gi meg som langrennstrener ennå, men jeg må samle tankene litt før jeg staker ut kursen. Dette kom som sagt som et sjokk.

Om Monsen er interessert i en landslagstrenerjobb i Norge når kontraktene til enkelte av dagens landslagstrenere går ut, ønsker han ikke å si så mye om.

- Som sagt hadde jeg ikke tenkt å gi meg som trener ennå. Men om jeg er riktig mann for en slik jobb, eller om jeg i det hele tatt kan være aktuell, vil jeg ikke spekulere i nå, sier Arild Monsen til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!