Gå til sidens hovedinnhold

OL-drømmen røk?

Inge Bråten tror han kan glemme OL i Vancouver etter lårhalsbrudd.

- Jeg frykter at min karriere som landslagstrener for Canada endte her, sier Inge Bråten til TV2 Sporten etter at 61-åringen var uheldig og brakk lårhalsen under samling i Kuusamo torsdag.

Den tidligere norske- og svenske landslagstreneren var hentet inn for å styre de kanadiske langrennslandslagene foran OL i hjemmebane i februar.

Selv er han ikke altfor optimistisk med tanke på den jobben nå.

- Ingen skrubbskade ...
- Dette kunne vel ikke kommet mer ubeleilig. Et lårhalsbrudd er ingen skrubbskade, og jeg frykter at min karriere som landslagstrener for Canada endte her. Ingen kan vel være landslagstrener på krykker, sier Bråten

- Jeg har gledet meg lenge til denne begivenheten, forteller han.

Uhellet skjedde rett utenfor leiligheten Bråten bodde på ved langrennsstadionet i Kuusamo. Nå må Jessheim-mannen opereres.

Russisk drøm
At han eventuelt går glipp av OL i Vancouver, er imidlertid ikke ensbetydende med at Bråten er ferdig som langrennstrener. I et intervju med Nettavisen i juni, avslørte den norske suksesstreneren fra Albertvill-OL i 1992 og Lillehammer-OL i 1994 at han fortsatt har drømmer som trener.

Allerede på det tidspunktet hadde de kanadiske løperne begynt å overtale Bråten til å fortsette i Canada til VM i Holmenkollen i 2011.

Og romerikingen har også så vidt tenkt på OL i 2014.

- Kanskje det kunne ha vært noe å trene russerne fram mot OL i Russland i 2014? Det hadde vært en spennende utfordring, sa Bråten

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene