Whistler (ANB): For her er det slett ikke snakk om å hvile på laurbærene. Allerede til helga fortsetter verdenscupen i Lahti. Så venter to folkefester på norsk jord - sprinten i Drammen neste onsdag og så tremil og sprint i Holmenkollen påfølgende helg.

Deretter verdenscupavslutning i Stockholm (sprint) og Falun.

Masse hyllest i vente
Men ikke nok med det: Den siste mars-helga står NM del to for tur, med tremil på Tolga. Og ikke å for å glemme Marit-sprinten i Budal, et årlig barneskirenn, tirsdag i påskeuka.

For den folkekjære mesteren er det like viktig som gulljakt i OL.

I Whistler er medaljesankeren hyllet etter alle kunstens regler. Nå venter en fortjent hyllest flere steder i Norge.

Ikke rart Marit Bjørgen gleder seg til resten av sesongen - av flere grunner. Når verdenscupen avsluttes i Falun søndag 21. mars, runder hun dessuten 30 år.

Forventer en reaksjon
Men aller først: Hjemreise. Med en betydelig overvekt i form av mange kilo olympisk medaljefangst.

- Den får Åge Skinstad betale, fleipet lekenes store frontfigur da den femte medaljen av like mange mulige var hengt rundt halsen hennes. Den var av sølv - den eneste valøren hun manglet.

I dag (mandag) er hun hjemme igjen. Og da ser hun ikke bort fra at det kommer en reaksjon.

- Det har gått i ett i dagevis her i Whistler. Det er vel når jeg er hjemme igjen, og lykkerusen jeg har svevd i et par uker har lagt seg, at det virkelig vil gå opp for meg hva jeg har utrettet og opplevd. Ennå har jeg rett og slett ikke rukket å fordøye noe av dette, sier 29-åringen fra Rognes til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Gledesstrålende, overlykkelig, kjempelettet.

Identisk med VM-fasiten
Fem OL-starter - fem medaljer. Tre gull, et sølv og en bronse. Et kunststykke ingen norske olympiere har klart før henne.

Pussig nok er fasiten nøyaktig den samme som i VM i Oberstdorf i 2005.

I de fem mellomliggende årene har det skjedd veldig mye for Marit Bjørgens del. Oppturer og nedturer - mest det siste.

Og selv om hun har hatt stor tro på å lykkes med det siste årets snuoperasjon, fastslår hun med ettertrykk at hun ikke i sin villeste fantasi hadde drømt om en OL-bragd som dette.

Samboeren lover barnepass
Den har naturlig nok gitt mersmak. Etter en rolig april, gir den da 30 år gamle medaljegrossisten seg i kast med forberedelsene til et VM på hjemmebane. Og naturligvis etter samme suksessoppskrift som i fjor.

Intet tyder på at VM-sesongen blir hennes siste heller.

- Etter det må jeg vel ta et år om gangen. Et avbrekk fra skisporten med barnefødsel kan det også bli snakk om, smiler Bjørgen, og avslører at samboer Fred Børre Lundberg ikke bare har gitt henne klarsignal for å satse fram mot neste OL. Han har lovt å ta seg av barnepassen også.

Elsker jobben sin
- Jeg kan ikke se for meg et liv uten skisporten. Jeg elsker å trene, og jeg elsker miljøet. Det er kort sagt en fantastisk jobb jeg har, selv om jeg må ofre en del, særlig samvær med familie og venner. Jeg orker nesten ikke å tenke på hvor vemodig det blir den dagen jeg gir meg, sier trønderen.

Tydeligere kan det vel ikke sies at vi fortsatt har mange år i vente med dronning Marit. Heldigvis! (ANB)

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!