Gå til sidens hovedinnhold

OL glipper for Sjåstad Christiansen

- Det er for vondt, og det er ingen vits å delta når jeg ikke kan gjøre mitt beste, slik jeg har lyst til.

Tiril Sjåstad Christiansen rekker ikke OL i Sotsji på grunn av korsbåndsskaden, opplyser Olympiatoppen.

Fristilkjøreren ødela korsbåndet i desember, men trodde lenge hun skulle rekke vinterlekene i Sotsji.

- Jeg skjønte selv at det ikke fungerer å kjøre. Det er for vondt, og det er ingen vits å delta når jeg ikke kan gjøre mitt beste, slik jeg har lyst til, sier Christiansen i en pressemelding fra Olympiatoppen.

- Det har vært knallhardt bare å komme så langt som hit, men det har vært verd det. Jeg har fått opplevd litt av OL i alle fall. Og jeg har lært en del både av prosessen fra desember til n å og av å være her, sier fristilsutøveren videre.

Nå venter to-tre uker med ro. Deretter venter operasjon.

- Tiril har gjort en stor jobb, hjemme har hun trent tre-fire ganger til dagen og levert det maksimale av hva en kan forvente av en skadet utøver. Her nede har hun blitt fulgt opp helsemessig hele tiden. Hun har vondt når hun trener, og her kreves det å være i perfekt fysisk form om en skal delta, sier Olympiatoppens behandlende lege, Lars Engebretsen.

Sjåstad Christiansen tok gull i prestisjetunge X Games i 2013 og var regnet som et stort norsk gullhåp om hun skulle finne tilbake til formen etter skaden.

Nyheten kommer bare dager etter at det ble klart at gullhåpet Torstein Horgmo går glipp av OL etter et fall på trening. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken