Gå til sidens hovedinnhold

OL-gull til Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen knuste forhåndsfavoritt Timothy Cheruiyot og tok OL-gull på 1500 meter.

Saken oppdateres!

TOKYO/OSLO (Nettavisen): 20 år gamle Ingebrigtsen hadde en drøm om medalje på 1500 meter i OL, og overgikk sin egen drøm med å ta OL-gull i Tokyo lørdag ettermiddag.

Ingebrigtsen løp inn til gull på både ny olympisk og norsk rekord på tiden 3.28,32.

- Han er fullstendig suveren, utbrøt NRK sin kommentator Jann Post da Ingebrigtsen spurtet inn til gull.

- Det var lett, sa gullgutten til TV-kameraet like etter målgang.

Det ble etter hvert en kamp mellom Cheruiyot og Ingebrigtsen i OL-finalen, hvor den norske 20-åringen trakk det lengste strået. På slutten av løpet spurtet Ingebrigtsen forbi kenyaneren og sikret gullet.

- Det er helt drøyt. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg visste det jeg kom til å gjøre i kveld kom til å endre livet mitt. Det ble full klaff, det er ikke så mye annet å si, sier Ingebrigtsen til Discovery etter løpet.

Britiske Josh Kerr tok bronsen.

Duell mellom storfavorittene

Jakob har hatt som vane med å legge seg bak i feltet i starten, men det gjorde han ikke i lørdagens finale. 20-åringen løp seg fort opp i tet, og Cheruiyot hang seg på, før han etter hvert la seg foran.

Farten var skyhøy og Ingebrigtsen og Cheruiyot fikk en liten luke ned til resten av feltet, sammen med McSweyn. Australieren måtte slippe på sisterunden og det ble en duell mellom nordmannen og kenyaneren.

Ut av siste sving og inn på oppløpet løp Jakob forbi Cheruiyot og spurtet overlegent inn til gull.

Ingebrigtsen hadde aldri slått gull-favoritt Cheruiyot på 1500 meter tidligere i karrieren, men kunne nok ikke funnet et bedre tidspunkt å slå kenyaneren enn i lørdagens OL-finale.

Sandnes-guttens gull er Norges fjerde i OL i Tokyo.

Storebror slått ut i forsøket

Jakob Ingebrigtsen var den eneste nordmannen som stilte til start i finalen i Tokyo lørdag etter at storebror Filip ble slått ut allerede i forsøket på 1500 meter tidligere i uken.

Filip Ingebrigtsen uttalte da til Nettavisen at han brukte for mye krefter underveis i løpet og at han ikke hadde nok krefter å kjøre på med på den siste runden.

- Det er klart det er surt. Man prøver jo bare å løse det best mulig teknisk og komme seg fortest mulig til mål, men det er vanskelig når beina ikke vil og du er stiv, sa 28-åringen.