TOKYO (Nettavisen): Nordmannen levde opp til favorittstemplet og løp inn til gull under finalen i Tokyo tirsdag. Dette var Warholms første OL-gull.

Duellen mot amerikanske Rai Benjamin hadde blitt bygd voldsomt opp i forkant av konkurransen, men da det gjaldt som mest var 25-åringen sterkest.

- Det er nesten så sjukt at det er vanskelig å finne smarte ting å si, egentlig. Jeg føler faktisk at jeg har vært en del av kanskje det største som har skjedd i olympisk friidrett, sier Warholm til NRK.

Benjamin: - Tidenes OL-løp

Warholm løp inn på tiden 45.94 sekunder som en ny verdensrekord. Rai benjamin ble nummer to med tiden 46.17, mens Alison dos Santos tok bronsen med tiden 46.72.

24 år gamle Benjamin var selvsagt skuffet da han møtte pressen etter løpet, men amerikaneren kunne likevel ikke gjøre annet enn å hylle prestasjonen.

- Det kommer til å bli mye å tenke over de neste 24 timene, men jeg er veldig glad for å få ha vært en del av noe historisk, sier Benjamin i pressesonen.

- Dette bare viser hvor denne distansen kan gå. Dette var det beste løpet i OL-historien. Jeg trenger ikke en gang tenke på Usains Bolts verdensrekordløp, vi toppet det. Tre giganter mer eller mindre slo verdensrekorden, sier Benjamin.

Sølvvinneren legger ikke skjul på at han er sjokkert over supertidene.

- Hadde du sagt til meg at jeg skulle løpe på 46.1-tallet og tape, så hadde jeg mest sannsynlig banket deg opp, sier den amerikanske hekkeløperen.

Fikk konkurrentene til å måpe

Italieneren Alessandro Sibillo endte på sisteplass i finalen, Etter løpet trodde han knapt det han hadde sett fra de foran ham på resultatlisten.

- Jeg trodde kanskje det kunne gå på under 46.70, men dett er ufattelig, sier han til Nettavisen.

- Karsten er et dyr, svarer italieneren på et annet spørsmål.

Abderrahman Samba måtte nøye seg med en femteplass, men lot seg nok inspirere av rekordløpet til 25-åringen fra Norge.

Han svarer dette på spørsmål om hva han synes om tiden.

- Jeg tenker på 44 nå, sier han til Nettavisen.

- Prestasjonen er utrolig, legger han til på spørsmål om Warholms prestasjon.

Sammenlignes med Bolt

Den tidligere hekkeløperen Colin Jackson, som har to VM-gull på 110 meter hekk, mener Warholms verdensrekord kan sammenlignes med Usain Bolt sin legendariske rekord på 100 meter.

- Når man snakker om verdensrekorder, dette er oppe der med Usain Bolts tid på 9.58 sekunder på 100 meter, oppe der med Flo Jo’s 10.49 sekunder på 100 meter, sier han på BBC sin TV-sending.

- Dette er en av de mest fremragende verdensrekordene, og jeg er ganske sikker på at verdensrekorden vil overleve meg, tilføyde han.

Superduell

Warholm hadde vunnet både sitt forsøksheat og semifinaleheat før finalen tirsdag. I semifinalen slo han nettopp Benjamin på oppløpet, men det var tydelig at amerikaneren slakket opp på farten de siste meterne og slapp Warholm forbi.

LES OGSÅ: Norge er store gullfavoritter. Nå har Discovery bestemt at finalen ikke vises på vanlig TV

Det to hekkeløperne har begge levert råsterke tider tidligere denne sesongen og det var derfor det var knyttet ekstra spenning til hva de skulle levere i finalen.

Warholm løp inn til ny verdensrekord under Bislett Games 1. juli i pr. Tiden til nordmannen var 46.70 sekunder. Han slettet Kevin Youngs rekord fra 1992 på 46.78.

Benjamin på sin side løp en knallsterk tid under det amerikanske uttaket og klokket da inn på 46.83 sekunder. Tiden satte han for alvor på kartet som en gullkandidat.

- Snakker mye sammen

Etter semifinalen i Tokyo-OL åpnet Benjamin litt opp om forholdet til Warholm.

LES OGSÅ: Gjert Ingebrigtsen om den brutale lærepengen: - En stjernesmell

- Vi snakker mye sammen, der ingen egentlig kan se oss. Jeg føler at det er media som noen ganger prøver å sette oss opp mot hverandre, men det er faktisk ikke sånn.

- Karsten er en skikkelig kul type, forteller Benjamin til Nettavisen og et titalls andre norske og amerikanske medier etter semifinalen i Tokyo, sa amerikaneren.