Australia er en gedigen produsent av talentfulle sykkelryttere. Derfor har det vært et mysterium hvorfor man ikke har hatt et stort WorldTour-mannskap der tidligere.

Nå har man GreenEDGE, og i forrige uke ble det laget ytterligere forsterket da gruveselskapet Orica pøste nye midler inn i det framgangsrike sykkellaget.

- Det har vært en flott start for GreenEDGE. Nå som vi har fått Orica med på laget, får vi flere muligheter. Det er viktig for laget. Det betaler seg i kraft av gode resultater over hele linja for øyeblikket, sier Michael Hepburn til procycling.no.

Britene slo tilbake
Han er nå på plass i Sandefjord i påvente av årets Glava Tour. Og dersom du tar turen innom en av etappene, kan du se en rytter som vil spille en hovedrolle under sommerens olympiade i London.

Her er startlista til Glava Tour!

Sammen med Jack Bobridge, Rohan Dennis og Glenn O’Shea, utgjør nemlig Hepburn det australske laget i forfølgelsesritt på bane.

Under testeventet i London i vinter slo australierne hjemmefavorittene fra Storbritannia. I april slo derimot Ed Clancy, Peter Kennaugh, Steven Burke og Geraint Thomas tilbake.

I Melbourne satte britene ny verdensrekord (3:53,295) og hentet hjem VM-tittelen.

Fokus mot OL-gull på bane
For både Hepburn og Thomas (som vel er den mest kjente av britene takket være rollen som opptrekker i Team Sky) har banefokuset holdt dem borte fra landeveien i store deler av denne sesongen.

Thomas var tilbake hos Team Sky foran Tour de Romandie, og kjører nå Giro d’Italia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hepburn kjørte Tour of Turkey, og kjører altså Glava Tour fra 16. til 20.-mai.

- For meg personlig har det dreid seg mest om banesykling. Vi fikk et godt resultat i VM. Nå skal jeg være i Europa i noen måneder, og ser fram til å sykle med laget. Jeg må finne følelsen på landeveien igjen, før jeg hopper tilbake til velodromen og OL.

- Vi håper å dra hjem derfra med gullet. Vi ligger godt an. Storbritannia er et lite steg foran oss akkurat nå, men forhåpentligvis er vi gode nok til å snike oss foran igjen når det virkelig gjelder, sier Hepburn.

Kastet ut av Tour de l'Avenir
20-åringen er et fantastisk talent og er en sympatisk type av sykkelen. I konkurranse hender det at det koker litt over for ham.

Det ble framfor alt synlig under fjorårets Tour d l’Avenir da han ble trukket ut av rittet på grunn av en obskøn gest etter å ha vunnet den tredje etappen av rittet.

Les også: - Den tøffeste jeg har opplevd

I etterkant ville ryktebørsen ha det til at han kom til å bli vraket fra VM-troppen som skulle til Danmark samme høst. Men dit kom unggutten seg, og han kvitterte for tilliten ved å sikre seg bronsemedaljen i tempoøvelsen.

Sterkt GreenEDGE-mannskap
Hepburn har gjestet Norge ved to anledninger tidligere. I 2010 ble han nummer tre i Rogaland Grand Prix.

Han var også på plass under årets utgave.

De siste to årene har han også kjørt Glava Tour (da Ringerike Grand Prix/Tour of Norway). I fjor vant han den andre etappen som hadde målgang i Drammen.

- Jeg har gode minner fra Norge. Det er et fint land. Jeg håper bare været holder seg greit utover uka.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Orica GreenEDGE stiller et sterkt lag til etapperittet. Hepburn og Mitchell Docker, Simon Clarke blir med videre fra laget som kjørte Rogaland Grand Prix. Der ble for øvrig Clarke nummer to.

I tillegg forsterker Stuart O’Grady (tidligere Paris-Roubaix-vinner), Baden Cooke (tidligere vinner av poengtrøya i Tour de France), Aidis Kruopis, Sebastian Langeveld og Daniel Teklehaymanot laget som blant annet skal kjempe mot de beste norske kontinentallagene.

Her kan du se britene sette ny verdensrekord på bane i parløp mot Australia i Melbourne i april:

HTML EMBED

Heng med på procycling.no utover uka for den beste dekningen av Glava Tour. Vi følger selvsagt hver etappe direkte og kommer med reaksjoner og bilder fra alle etapper.