RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-håp besvimte på trening

BESVIMTE: Ole Kristian Bryhn falt i bakken på trening.
BESVIMTE: Ole Kristian Bryhn falt i bakken på trening. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ole-Kristian Bryhn med ekkel opplevelse.

«Et av vår aller fremste OL-håp i Rio, Ole-Kristian Bryhn, besvimte og falt i bakken med geværet under trening til helmatchen i World Cup i Fort Benning, USA».

Det opplyser Norges Skytterforbund i en pressemelding søndag kveld.

Episoden skal ha funnet sted lørdag kveld norsk tid, da Bryhn bedrev helmatchtrening.

- Jeg husker bare at jeg fikk problemer på de aller siste ståskuddene under trening og da jeg våknet var det fullt av folk rundt på standplassen som prøvde å hjelpe meg. Det var en underlig opplevelse og ganske skremmende sånn i ettertid, sier Ole-Kristian Bryhn i en pressemelding.

- Heldigvis falt jeg ganske mykt og skadet verken meg selv, andre eller våpenet. Men det kunne gått mye verre. Jeg ble tatt godt vare på i etterkant av både lege og teamet vårt, og kom meg ganske raskt utover kvelden, sier Bryhn fra USA.

Landslagstrener Anne Grethe Jeppesen er sammen med Bryhn i USA. Hun opplevde situasjonen slik:

- Skytterne har svært mye klær på seg under skyting, og kombinasjon med varme og høy fuktighet i lufta kan være vasnkelig å takle. Det er veldig individuelt og vi har skyttere på landslaget som plages i både liten og stor grad av det. For Ole-Kristian er det tøft, men med det vinnerinstinktet han har, så presser han seg langt for å fullføre både på trening og konkurranse. Da kan slike ting skje, og det var ganske dramatisk da han falt om stående med geværet i hendene. Men vi følger han tett og er trygge på at det skal være forsvarlig for ham å gjennomføre mandag som planlagt, sier Jeppesen.

- Det er svært sjelden vi opplever slike ting i skyting, selv om vi ofte skyter i høye temperaturer med mye bekledning. Det gir oss en vekker og er virkelig noe vi lærer av, sier Jeppesen.

Søndag følte Bryhn seg igjen frisk nok til å skyte elimineringen på helmatchen i samme 30 graders varme og luftfuktighet.

Da gikk det nesten galt igjen.

- De siste 40 skuddene skjøt jeg nærmest i svime. Jeg var livredd for å falle om igjen, men nektet å gi meg. Jeg så meg rundt for å være sikker på at jeg ikke falt i noen kanter eller stolper hvis det skulle skje igjen, og hadde vel mer fokus på å holde meg på beina enn å skyte, forteller Bryhn i pressemeldingen.

Han er for øyeblikket en av de største medaljefavorittene både på 50 meter liggende og 50 meter helmatch i OL i Rio i 2016.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere