Gå til sidens hovedinnhold

OL-håpet ute for Norge

En heading av storvokste Abby Wambach etter 24 minutter var nok til å sende Norge på hodet ut av VM og samtidig knuse drømmen om å forsvare OL-gullet fra Sydney.

USA - NORGE 1-0: Norge fryktet 180 cm høye og 85 kg tunge Abby Wambach før VM-kvartfinalen på Gillette Stadium i Foxboro.

Det skulle vise seg at denne frykten var velbegrunnet, men Norge hadde like god grunn til å frykte den sveitsiske dommeren Nicole Petignat, som dømte som om hun hadde en drøm om å oppnå grønt kort til USA.

- Dommeren var helt katastrofe

Wambach fikk lov til å bruke alt hun hadde av muskler i duellene med de norske jentene og dersom Monica Knudsen & co tok litt igjen, fikk de beskjed om å roe seg ned.

- Jeg hadde Wambach til å begynne med, men dommeren var helt katastrofe. Jeg skulle gå i kroppen på henne, men fikk tidlig beskjed om at det nærmet seg straffe, så vi måtte bytte litt, sier Knudsen til NTB.

Wambach hadde en heading i tverrliggeren i åpningsminuttene og etter 24 minutter styrte hun ballen under tverrliggeren og bak Bente Nordby i Norges mål.

Må se OL på TV

I andre omgang ble tydeligvis Petignat redd for at Norge skulle klare å utligne, derfor forærte hun hjemmefavorittene et straffespark - selv om samtlige på Gillette Stadium så at Nordby ikke var nær Wambach.

En rasende Nordby stupte til rett side og reddet straffesparket fra Mia Hamm.

- Jeg bestemte meg bare for å redde straffen. Jeg bygde opp et raseri mot hele USA, og mot dommeren, sier hun til NTB.

Til tross for god hjelp fra kamplederen, var USA klart bedre enn Norge i dette oppgjøret og fortjente seieren. For Norges del betyr tapet at drømmen om å forsvare OL-gullet fra Sydney nå er knust. De norske jentene må følge OL i Aten på TV.

- Det er ikke mye å si. Jeg er skuffet. Jeg hadde ingen god dag, USA var et bedre lag, og vi kommer ikke til OL. Men nå skal vi hjem og jobbe videre for å komme sterkt tilbake i EM i 2005, sier kaptein Dagny Mellgren.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene