Gå til sidens hovedinnhold

«OL i nesten» for lovende norske skyttere: – Det er tilfeldig

De unge skytterne har imponert i sin OL-debut. Trener Espen Berg-Knutsen velger å tro det er tilfeldigheter at det har blitt tre 4.-plasser.

– Det er fordi noen har funnet på at det skal deles ut metall til de tre første at det blir så mye snakk om det. Om det hadde blitt tre 5.-plasser …, sa Berg-Knutsen på NTBs spørsmål mandag.

I luftrifle for kvinner fikk Jeanette Hegg Duestad 4.-plass. I luftrifle blandet lag kom de fire på 9.- og 10.-plass og var ikke langt unna finale. Deretter ble det en ny 4.-plass på Duestad i helmatch før Jon-Hermann Hegg fikk det samme resultatet mandag.

– Jeg velger å si det er tilfeldigheter. Du kan ikke vite hvem av de andre som har dagen og ikke har dagen, sa Berg-Knutsen.

I kvalifiseringen ledet dessuten Henrik Larsen lenge, men misset i avslutningen på stående og ble nummer ni i konkurransen hvor de åtte beste gikk til finalen. Etter finalen la toppidrettssjef Tore Øvrebø en hånd rundt Larsen og så ut til å gi ham noen oppmuntrende ord.

– Spesielt 4.-plassene til Jeanette (Hegg Duestad, skytter) er flotte prestasjoner med tanke på hvor hun har vært rangert. Når utøvere «perser» i OL, er det en virkelig flott innsats. Vi tar med oss 4.-plasser, spesielt når utøverne er unge og vil fortsette å satse, har Øvrebø uttalt til NTB.

(©NTB)