RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-ja for norsk medaljehåp

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Veldig viktig, fastslår landslagssjefen.

Da forrige Vinter-OL gikk av stabelen i Torino i 2006, var Jan Schmid sveitsisk statsborger. Så skiftet han statsborgerskap, og i februar vant han sølv og bronse for Norge under VM i Liberec.

Likevel var det ingen automatikk i at kombinertløperen – som har bodd i Trondheim i hele sitt liv – skulle få representere Norge i Vancouver-OL om et knapt år.

- Vår nest beste
Men nå har også det gått i orden.

- Vi har fått brev fra IOC, og er veldig glad for at alt er i orden. Vi trodde egentlig ikke at det skulle bli noe problem, men det ble skapt en viss usikkerhet under siste VM i Liberec, sier lederen av kombinertkomiteen i Norges Skiforbund, Paul Einar Borgen, til Aftenposten.

- Veldig viktig for oss. Jan har vært vår nest beste løper i vinter, og var vår sterkeste i VM, så jeg er selvfølgelig glad for at han får delta i OL, sier landslagssjef Kjetil Strandbråten til Nettavisen mandag kveld.

Strandbråten befinner seg nettopp i Vancouver – er det norske kombinertlaget har treningssamling i OL-anleggene fram til 5. april.

- Forbilde
Landslagssjefen innrømmer at han hele tiden har trodd det skulle ordne seg for Schmid.

- Etter de signalene vi har fått, har jeg ikke vært så bekymret. Dette har ikke gått ut over nattesøvnen, innrømmer Strandbråten, som mener Schmid er en nøkkelfigur på landslaget.

- Han har en veldig god treningskultur og er rett og slett et forbilde for de unge løperne som kommer opp.

Én av de unge løperne Strandbråten snakker om, er junioren Ole Christian Wendel – som er med på samlingen i Vancouver.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere