Skihopperen Anders Jacobsen står foran en beintøff jobb med å rekke Sotsji-OL.

Han ble operert for to uker siden og er så smått i gang med å holde formen hjemme i stua i Hønefoss. For tiden er resten av elitehopperne allerede i aksjon i plastbakker.

- Anders hopper nok ikke på ski før i desember. Inngrepet var standard for avrevet leddbånd. Det var heller ikke noe brusk inne i kneet. Det var positivt, sier idrettskirurgen Lars Engebretsen til NTB.

Det var han som gjennomførte operasjonen. Jacobsen falt stygt i Planica i sesongavslutningen i mars. Han ble brakt ut av bakken på båre med kona på tribunen.

- Slike skader tar fra seks måneder til ett år å komme tilbake fra, men Anders er veldig motivert og kommer til å jobbe veldig hardt, sier Engebretsen.

Jacobsen hadde en knallsesong i sitt comeback. Han vant to renn i hoppuka og sikret medalje i VM.

OL-rennene i hopp starter 8. februar. Dersom Jacobsen tester skiene først i desember, får han meget kort tid på seg for å finne formen. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!