Lørdag begynte meldingene å dukke opp i ulike sosiale medier omkring Discoverys sendinger av norsk fotball.

Man er vane med å se program som «OBOS direkte» ved full Obosliga-runder og studiosendinger fra Eliteserien når det spilles eliteseriekamper.

Men nå blir dette fraværende under sommerens OL i Tokyo, hvor Discovery har rettigheter og satser tungt.

Les også: Totalslakter Viking etter store forsvarsfeil: - Hører ikke hjemme på dette nivået

- Utrolig skuffende

Det har fått flere til å se rødt, og mange mener det er et tegn på at kanalen nedprioriterer rettighetene til norsk fotball.

«Kult at Discovery bare har bestemt seg for å nedprioritere Eliteserien under OL. Ikke noe OBOS eller Eliteserien direkte, eller podkaster. Har de ikke ressurser nok til å prioritere begge deler så burde de ikke kjøpt rettighetene imo», skriver Jørgen Harnholm på Twitter-profil, som har fått mye oppmerksomhet gjennom kvelden.

Kanalen har hatt stor suksess med sine målshow som «OBOS direkte» og «Fotball direkte» underveis i rundene, men ser seg nødt til å prioritere det bort.

De har erstattet studiosendinger med blant annet målshow, hvor man sender en hovedkamp og viser målene som scores i de andre kampene underveis. Kanalen har også to på stadion, kommentator og ekspertkommentator, som dekker oppgjøret som spilles.

Prioriteringene gjelder runde 13 og 14 i Eliteserien, og 12 og 13 i OBOS-ligaen.

Forstår kritikken

Det mener senior kommunikasjonsrådgiver for sport i Discovery, Martin Hinsch, er en vel gjennomtenkt prioritering.

- Når OL og Eliteserien går samtidig blir det naturligvis en prioriteringssak for oss. Det er ikke veldig mange eliteserierunder som går samtidig som OL, men utfordringen vår er kapasiteten til våre ansatte og tilgjengelighet på studio, rett og slett. Vi må ta vare på våre ansatte med tanke på arbeidsmengde, sier han til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Nå bygger vi om studioene for å ha OL-sendinger, og vi har delt opp arbeidsgruppen. Noen fortsetter jobben med norsk fotball, som er veldig viktig for oss, og noen jobber med OL som varer i overkant av 14 dager.

- Flere skriver at man ikke burde sikre seg flere rettigheter, hvis man ikke har kapasitet til det. Ligger det noe i det de sier?

- Vi skal forsette med en svært god dekning av Eliteserien. Alle kamper blir sendt og dekkes på en grundig måte. De valgene vi har tatt er at det blir en forenklet Målshow-løsning for å erstatte Fotball Direkte de få serierundene det er snakk om. Vi må gjøre det beste ut av det, og løsningen vi har kommet fram til, mener vi er den beste måten å gjøre det på.

Les også: Rosenborg med årets første tap i toppkampen – innbytter scoret umiddelbart

- De prioriteringene går utover blant annet produktet «Fotball Direkte», et program som fortsatt er viktig for oss, men dekningen av Eliteserien og norsk fotball skal vi fortsatt ha et stort fokus på.

Kritikken har dukket opp utover kvelden, lørdag, og nå forteller Hinsch at han og kanalen har forståelse for det.

- Vi har forståelse for at noen er uenige i våre prioriteringer og dermed kommer med kritikk. Mange har blitt glade i Fotball direkte og det produktet vi leverer. Det samme er vi. Det vil alltid være noen som er uenige i prioriteringene, men vår satsing og dekning av Eliteserien er fortsatt svært viktig for oss.