*Nettavisen* Sport.

OL-klar brite: - Jeg var i fylletåka

Foto: Pete Goding (Pa Photos)

Dopingbruk kostet David Millar to OL-starter. Nå blir han en av Mark Cavendish' viktigste hjelpere under sommerens leker.

04.07.12 20:17

David Millar innrømmet som kjent dopingbruk noen uker før 2004-utgaven av Tour de France.

Det førte til at han mistet to olympiske leker.

Den britiske OL-komiteen har lenge praktisert livsvarig utestengelse av dopingtatte utøvere i olympiader. Den noe kontroversielle regelen ble overprøvd av CAS i begynnelen av mai måned.

Les også: Eksdoper styrker Cavs vinnersjanser

Ingen kunne gitt David Millar (Garmin-Sharp) en bedre beskjed kun måneder før OL på hjemmebane i London.

Langt nede etter dopinginnrømmelsen
Sammen med Mark Cavendish, Chris Foome, Ian Stannard og Bradley Wiggins ble 35-åringen tatt ut til det 255 kilometer lange landeveisrittet onsdag.

- Det er spennende. Nå kan jeg planlegge hva jeg skal gjøre etter Tour de France.

- Det betyr mye for meg. Det er annerledes for meg enn for de andre deltakerne fordi jeg hadde avskrevet denne muligheten for mange år siden, sier David Millar ifølge Washington Post.

Briten, som for øyeblikket sykler Tour de France, var langt nede etter dopingutestengelsen han fikk like før Tour de France og OL i 2004.

- Jeg har allerede mistet to OL. Den første gangen var jeg i fylletåka og så langt unna sportens verden som overhodet mulig, men da OL ble arrangert i Beijing (2008) var det vanskelig for meg å bli hjemme, erkjenner han.

Fikk støtte av Cavendish
Mens Froome og Wiggins også vil forsvare lagets ære under tempoøvelsen skal David Millar kun sykle fellesstarten. Der vil han hjelpe Mark Cavendish' til OL-gull.

- Jeg gjorde det rette da jeg valgte å satse mot dette og jeg er stolt over at laget har sett nettopp det. Jeg vil gjøre en god figur, forsikrer Millar.

- Han (Mark Cavendish) har sagt at jeg har fortjent å være med. Og jeg tror ikke det bare skyldes at han har bruk for meg. Jeg tror faktisk han er glad på mine vegne, legger veteranen til.

Les også: - Vi trenger Millar for å skape historie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag