*Nettavisen* Sport.

OL-kongen i narkotrøbbel

Foto: Faksimile/newsoftheworld.co.uk

Michael Phelps ble tatt på fersken.

01.02.09 11:57

Svømmeren Michael Phelps ble kongen av Beijing-OL. Amerikaneren sikret seg utrolige åtte gull under lekene i Kina, og ble dermed den mestvinnende olympier gjennom tidene, med totalt 14 gullmedaljer.

Det er imidlertid kort vei fra himmel til helvete. Søndag slår den engelske tabloiden News of the World opp et svært oppsiktsvekkende bilde av det amerikanske svømmeesset.

Bildet viser Phelps med en glasspipe, som blant annet kan brukes til å røyke narkotikastoffet cannabis. Skulle det vise seg at 23-åringen faktisk brukte det ulovlige stoffet, kan karrieren som toppidrettsutøver stå i fare for å være ødelagt.

Risikerer utestengelse
Det har nemlig blitt bestemt at bruk av cannabis kan føre til en utestengelse fra idretten i fire år. Blir Phelps funnet skyldig, vil han gå glipp av London-OL i 2012.

Det var den 6. november i 2008, bare uker etter at han kom hjem fra Beijing, at svømmestjernen ble fotografert på fest ved universitetet i South Carolina, Columbia.

Ifølge News of the World var han der sammen med en kvinnelig student som han hadde et hemmelig forhold til. Anonyme kilder opplyser at Phelps festet vilt.

- Han var kraftig beruset hver eneste kveld. Han kom sammen med en gruppe jenter, og folk ble svært overrasket da han dukket opp på festen, forteller kilden.

- Han kjente ikke så mange der, så en skulle tro at han ville vært litt beskjeden. Men i stedet var han høylytt, spydig, og slukte nedpå øl. Han elsket oppmerksomheten.

- Visste hva han drev med
Stjernen boltret seg i heltestatusen, og helte innpå både øl og sprit. Da han ble tilbudt å røyke av en glasspipe av en student på festen, så tenkte han seg ikke om to ganger.

- Det var helt klart at Michael hadde røykt tidligere. Han tok tak i bongen, fant fram en lighter, og visste akkurat hva han drev med, sier kilden til News of The World.

- Han så helt komfortabel ut med bongen, på samme måte som han er komfortabel i svømmebassenget. Han var helt klart gullmedaljør i røyking. Etter hvert ble han imidlertid litt paranoid, og etter en stund så ble han nervøs, og stakk fra festen.

Neste kveld skal han på ny ha vært ute og festet.

Den amerikanske olympiske komité har ikke ønsket å kommentere saken overfor News of the World. Heller ikke Phelps trener, Bob Bowman, har uttalt seg i saken.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag