RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-kongen slipper anmeldelse

Foto: JASON LEE (REUTERS)
Sist oppdatert:
Men omdømmet til Michael Phelps har fått seg en bulk.

Michael Phelps var nærmest utenomjordisk under OL i Beijing i fjor høst. Åtte gullmedaljer taler for seg selv. Phelps var tidenes olympier og hadde skapt et bilde av seg selv som et supermenneske.

Det bildet fikk seg en kraftig knekk da Phelps ble avbildet da han røyket marihuana. Phelps beklaget senere sin oppførsel, men fortsatt risikerte han å bli anmeldt og i tillegg risikerte han fire års utestengelse fra idrett. Det ville bety det samme som at London-OL i 2012 ville gå i vasken.

Tidligere denne måneden ble Phelps suspendert i tre måneder av det amerikanske svømmeforbundet, samtidig som han ikke får økonomisk støtte.

Ingen bevis
Nå er det klart at Phelps slipper tiltale for besittelse av narkotika. Sheriff i Richland county Leon Lott melder dette mandag. Årsaken skal være at Phelps ikke er tatt i noe ulovlig og at det ikke finnes vitner.

Sheriffen har vært utsatt for kritikk for sin håndtering av Phelps-saken. Lott gikk tidlig ut og sa at Phelps skulle etterforskes og at 23-åringen skulle stå til rette for sine forbrytelser dersom de kunne bevises.

Kritikerne mener at dette er en sak blåst ut av alle proporsjoner og at det er sløseri med politiressurser på det som er en relativt uskyldig sak.

Kan miste alt?
Støttespillerne til Lott mener at det er sheriffens ansvar å ta tak i slike saker, hvor det er snakk om forbilder som viser dårlig dømmekraft. Spesielt når dømmekraften kommer på kant med loven.

Nå slipper Phelps i alle fall å bekymre seg for lovens lange arm.Men bildet av svømmeren med pipa i hånden vil nok ikke bli glemt med det første. Å miste en hardt opparbeidet respekt i løpet av noen få åndedrag kan fort vise seg å være enda verre.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere