*Nettavisen* Sport.

OL-kongen utestenges

Foto: JASON LEE (REUTERS)

Han har 14 OL-gull. Nå er Michael Phelps suspendert for hasjrøyking.

06.02.09 08:25

Det vakte stor oppsikt da den britiske tabloidavisen News of the World sist helg trykket bilder av en hasjrøykende Michael Phelps (23).

Nå er straffen klar. Svømmeren er suspendert fra konkurranser i tre måneder. Det amerikanske svømmeforbundet trekker samtidig den økonomiske støtten til Phelps.

- Har skuffet mange
Det siste fører neppe til økonomisk ruin, men også personlige sponsorer trekker seg. For eksempel trekkes cornflakes-esker med Phelps-bilder tilbake fra det amerikanske markedet.

- Det foreligger ikke brudd på dopingreglene, men vi har bestemt oss for å sende en klar beskjed til Michael. Han har skuffet mange mennesker, ikke minst hundretusener av unge svømmere som ser opp til ham og har ham som forbilde.

- Michael har akseptert reprimanden, og er fast bestemt på å gjenoppbygge vår tillit, heter det i en pressemelding fra det amerikanske svømmeforbundet.

Klikk på bildet for å forstørre.

14 OL-gull
Michael Phelps har selvfølgelig lagt seg helt flat:

- Jeg viste en oppførsel som er beklagelig, og som viser dårlig dømmekraft (...). Jeg er 23 år gammel, og til tross for suksessen jeg har hatt i svømmebassenget, så oppførte jeg meg på en barnslig og upassende måte. Ikke på en måte som folk forventer av meg, sa han i en pressemelding søndag. I meldingen står det videre.

- For dette beklager jeg. Jeg lover mine fans, og offentligheten: Det vil ikke skje igjen!

Michael Phelps ble historisk da han vant åtte gullmedaljer i OL-bassenget i Beijing sist sommer. Han vant også seks gull under Athen-OL i 2004, og er med sine 13 triumfer tidenes mestvinnende olympier.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag