RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTESTENGES: Ed Moses (i midten) håper Russland utestenges fra OL i Rio.
UTESTENGES: Ed Moses (i midten) håper Russland utestenges fra OL i Rio.

OL-legende håper på russisk utestengelse

Sist oppdatert:
Den tidligere gullvinneren i OL og styremedlem i Verdens antidopingbyrå (WADA), Ed Moses, mener at russiske friidrettsutøvere må utestenges fra OL i Rio de Janeiro.

Moses er kjent for å ha vært med på å utarbeide dopingregler etter sin aktive karriere. Den tidligere hekkeløperen synes idretten burde være nådeløs mot Russland etter dopingavsløringene i forrige uke.

- Den eneste sanksjonen er å si at nok er nok. Det betyr å utestenge russiske friidrettsutøvere fra Rio, sa Moses.

Gullvinneren på 400 meter hekk fra 1976 og 1984 fortalte også at WADA-undersøkelser tyder på at dopingen har spredt seg til andre idretter i Russland.

- Undersøkelsene har vist at det er sannsynlig at det strekker seg lengre enn friidrett. Det betyr at man må undersøke hver idrett, sa Moses.

Den amerikanske legenden synes synd på alle utøverne som har blitt hindret medaljer på grunn av dopede utøvere gjennom årene.

- Jeg har mange nære venner som har blitt frastjålet uerstattelige minner. Mitt håp er at det er en generasjon utøvere som ikke blir frastjålet drømmene sine også. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere