*Nettavisen* Sport.

OL-mesteren på trynet

Foto: (foto: scanpix)

Ny norsk fiasko: Ingen kom til sprintfinalene. Regjerende OL-mester Tor Arne Hetland falt, mens svenskene jublet for gull og bronse.

22.02.06 16:26

Les også: Ny nedtur for damene

Torino er blitt den komplette fiasko for den norske langrennsleiren. Onsdagens sprint skulle rette opp mye av skjevheten - men gjorde bare alt enda verre.

Følte seg pigg
Først røk Marit Bjørgen ut i kvartfinalen, så falt Trond Iversen i herrenes første kvartfinale. Som om ikke det var nok, gikk regjerende mester Tor Arne Hetland på trynet i semifinalen. Hetland forsøkte en av sine klassiske frekkiser og gå på utsiden av Björn Lind, men falt og skøytet slukøret i mål til sisteplass i den første semifinalen.

- Det er tett i sprint, og jeg følte jeg hadde kjempelegger i dag. Jeg følte meg bare piggere og piggere, sa en skuffet Hetland til NRK etter løpet.

Om situasjonen der han falt, forklarer han:

- Jeg kom bakfra i større fart, og Björn følte nok at her kommer det en mann på sida, og så begynte han å skøyte. Det er surt, siden jeg var så pigg, sa han.

- Juniortabbe
I den andre semifinalen forsvant også Johan Kjølstad, som virket så sterk fram til da, og Ola Vigen Hattestad. Thobias Fredriksson og Cristian Zorzi ble for sterke. Etter dette heatet var sprinttrener Ulf Morten Aune svært skuffet.

- Johan gjorde en juniorfeil på toppen som kostet han en plass i finalen, sa han til NRK.

Kjølstad selv innrømmet feilen.

- Jeg gjorde så godt jeg kunne, og bommet kanskje litt i semien. Det kom to stykker på siden av meg i bunnen av bakken og presset seg forbi. Jeg prøvde å ta dem igjen, men det var for sent, sa han.

Hetland mener Norge burde og kunne hatt tre mann finalen i dag.

- Det gikk ikke vår vei. Det er sånn sport er. Jeg synes vi gjorde en bra jobb. Og smørebua har fått mye pepper i OL, men i dag hadde jeg kanonski.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gull til Björn Lind
32 år gamle Hetland klarte dermed ikke å forsvare OL-tittelen i sprint. Hetland vant gull i sprinten i Salt Lake i 2002, og har også tatt medalje i sprint i de tre siste verdensmesterskapene.

I Hetlands finalefravær fikk Björn Lind en enkel kamp. Svensken vant enkelt foran den franske overraskelsesmannen Roddy Darragon. Thobias Fredriksson gikk inn til bronsemedalje.

Björn Lind er i øyeblikket verdens klart beste sprinter. Han har sikret to av Sveriges tre gullmedaljer i Torino. 27-åringen spurtet inn til seier på ankeretappen i sprintstafetten for åtte dager siden, da han gikk på lag sammen med dagens bronsevinner Fredriksson.

- Jeg har ikke hatt tid til å kjenne etter, men det kjennes utrolig morsomt ut. Om det kunne bli bedre, så har det blitt det nå, gliste Björn Lind under seiersintervjuet med Sveriges Television.

Sterkere mentalt
Han tror suksessen skyldes det harde arbeidet han la ned i sesongoppkjøringen.

- Jeg har hatt en riktig bra sommer og høst, og klart å forbedre mine testresultater mye. Jeg har gjort en bra jobb på gymmen.

Lind er også blitt mentalt sterkere det siste året.

- Jeg har jobbet mye med den mentale biten. Jeg var aldri noen vinner som yngre, så da må man kanskje gjøre en psykisk jobb med å klare å se seg som en vinner. Det gjelder å tenke positivt, konstaterte Lind.

Som dobbelt olympisk mester skulle det være veldig enkelt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag