RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-nedtur for roerne

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- At det blir hull i statistikken, må vi bare leve med, sier toppidrettssjef.

Norske roere hadde tatt medalje i hvert OL de hadde deltatt i siden 1972. Slik gikk det ikke i London-lekene.

I München for 40 år siden sørget Frank Hansen og Svein Thøgersen for sølv i dobbeltsculler. Siden er det blitt medalje i hvert eneste OL med unntak av Moskva, da Norge og en rekke andre nasjoner boikottet lekene. Nå er medaljerekken brutt.

- For historiebøkene og statistikken er det ikke bra, men vi er mer opptatt nå av å få utvikling i de båtene som er her. Det er et par unge båter. Potensialet ligger der, og kulturen og kunnskapen ligger i rosporten. At det blir hull i statistikken, må vi bare leve med, og så skal vi jobbe sammen med roforbundet og landslaget for å løfte det opp igjen, sier toppidrettssjef Jarle Aambø til NTB.

Alle de tre norske båtene røk i tur og orden ut i semifinalene og endte opp i B-finale i London-OL. Først var dobbeltsculleren med Nils Jakob Skulstad Hoff og Kjetil Borch 0,4 sekunder unna finaleplass tirsdag. Dagen etter endte Olaf Tufte sist i sin semifinale. Torsdag var det Kristoffer Brun og Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler som endte på den sure fjerdeplassen.

Norge har tre OL-gull i roing. Brødrene Frank og Alf Hansen tok gull i dobbeltsculler i Montreal i 1976, mens Olaf Tufte er dobbelt olympisk mester (2004 og 2008) i singlesculler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere