Gå til sidens hovedinnhold

OL-plass er målet for Muellers norske elever

- Kunne ikke fått et bedre opplegg.

21-åringene Hanne Haugland (Austevoll) og Kjetil Stiansen (Oslo) satser på at motivatoren Peter Mueller skal skaffe dem OL-plasser i Sotsji til vinteren.

De to ungdommene har begge valgt å satse utenfor landslaget.

For Haugland, som er regjerende norsk sprintmester, er det andre sesongen i privatlaget CBA. Stiansen er debutant på laget, men ikke debutant med trener Peter Mueller.

- Jeg trente med Mueller da han var landslagstrener og trives veldig godt med ham. Derfor har jeg satt meg høy målsetting, å komme med i verdenscupen og gjennom god innsats der kvalifisere meg for OL, sier Stiansen til NTB.

Han satser primært på 1000 og 1500 meter, og for et par år tilbake var han blant verdens beste juniorer på disse distansene.

- Jeg trives fantastisk godt i dette laget og føler jeg tjener mye på å trene sammen med løpere med så forskjellig bakgrunn som det er her, sier unggutten.

- Peter Mueller er en fantastisk motivator, jeg har knallgode lagkamerater og kan ikke få et bedre opplegg enn dette i CBA, sier Hanne Haugland til NTB.

Hun sier at drømmen om OL-start, som hun mener alle har, lever som bare det, men hun sier at også sprint-VM blir et viktig mesterskap for henne.

3629928

- Jeg kommer til å satse på alle distansene til og med 1500 meter, men ser nok på litt sikt at det er 1000 og 1500 meter som kommer til å bli mine beste distanser, sier hun.

- Hanne har vist stor framgang. Nå kommer vi til å jobbe mye med svingteknikken hennes i tiden som kommer. Jeg har tro på at hun kommer til å forbedre seg kraftig i løpet av vinteren, og sammen med Kjetil Stiansen er hun en klar OL-kandidat, mener Peter Mueller. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken