Gå til sidens hovedinnhold

OL-plassen kan ryke for Stordal

Ni måneder etter at Rune Stordal ble verdensmester på 1500 meter skøyter, klarte han ikke å kvalifisere seg på den samme distansen til OL. En strekkskade har skylden.

I gårsdagens 1500 meters løp i OL-hallen i Torino, kom han sist av alle som fullførte distansen. Bare ni måneder etter at han ble verdensmester på samme distanse i Inzell. For en måned siden fikk han en strekkskade som har ødelagt mye for skøyteesset fra Fana IL.

Gårsdagens løp var siste sjanse for Stordal til å kjempe i OL i distansen han er verdensmester i. Det arrangeres nemlig ikke flere 1500 metersløp i verdenscupen før OL. På 1000 meter kan han forsatt være med, men strekkskaden hemmer fortsatt og han må klare 1000 meterkvalifiseringen innen utgangen av januar, da arrangeres siste 1000 meterløp i Collalbo i Italia.

- Vissheten om at OL bare er hvert fjerde år og at dette kanskje er min eneste sjanse er tyngst. Jeg har aldri vært så nervøs foran et løp, sier Stordal til Bergensavisen og sikter til gårsdagens katastrofeløp der tiden endte på 1.51,30 og 18. plass.

Sportssjef Finn Aamodt sier det er lenge til OL-troppen taes ut, men at Stordal ikke har flere sjanser på 1500 meter. For å komme med til OL hjelper det ikke å være regjerende verdensmester, men han må skaffe seg plasseringer på 1000 meter.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken