*Nettavisen* Sport.

OL ryker for norsk medaljehåp

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Torstein Horgmo falt stygt på trening

03.02.14 12:48

OL-drømmen ser ut til å være knust for snowboarderen Torstein Horgmo etter et fall på trening i Russland mandag morgen.

Fallet skal ha skjedd på en rail øverst i løypen.

- Det er påvist brudd i kragebeinet, som er en ufarlig skade i seg selv, men som gir så mye smerter at det er umulig å kjøre snowboard med. Bruddet er ukomplisert, og vil trolig ta fire ukers tid å lege. Det er uansett umulig å trene og konkurrere med skaden, så OL er over for Horgmos del. Han har også fått en lett hjernerystelse, sier Olympiatoppens OL-lege, Ellen Moen fra sykehuset.

- Det er selvfølgelig veldig surt at dette skjedde. Fall er en del av sporten vår, men timingen er jo fryktelig dårlig. Nå ønsker jeg bare å bli raskt frisk, og komme meg tilbake på brettet og ha det moro igjen, sier Torstein Horgmo fra sykesengen.

Pressemelding fra Olympiatoppen
Olympiatoppen skrev i en pressemelding mandag morgen at det kunne være snakk om et kragebeinsbrudd og en hjernerystelse.

Nå er altså kragebeinsbruddet bekreftet:

«Olympiatoppens helsepersonell på sykehuset i Sotsji bekrefter at Torstein Horgmo har brukket kragebeinet», står det i Olympiatoppens pressemelding.

Det skal også være snakk om en lett hjernerystelse for gullhåpet.

Vanskelig triks
Ståle Sandbech, som også er medaljehåp i øvelsen, så lagkompisens fall.

- Jeg så at han falt over railen og trynet ganske hardt. Han prøvde et veldig vanskelig triks (switch hardway backside 270), kanskje det vanskeligste trikset du får se i hele dag, fortalte Sandbech til nyhetsbyrået AFP.

Han visste ikke hvordan det sto til med Horgmo etter fallet.

- Jeg aner ikke. Du vet aldri når du krasjer. Et fall kan se stygt ut, men så går det bra, eller så er det motsatt. Men han er en tøff viking. Forhåpentlig kan han komme tilbake, sa Sandbech.

Det skal kjøres kvalifisering i slopestyle torsdag. Finalen arrangeres lørdag.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag