RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

OL-seremonien i bilder

Sist oppdatert:
Stefania Belmondo tente ilden klokken 22.09 fredag kveld, og den italienske presidenten Carlo Azeglio erklærte de 20. olympiske vinterleker for åpnet.

Torinos vinterleker åpnet fredag med rulleskøyter, røde flammer som skjøt opp fra hjelmer, dansere, akrobater og skateboardere i skjønn forening, ledsaget av technorytmer og trommer. Og med Kong Harald på tribunen.

Arrangørene lovet å åpne lekene med en teatralsk feiring av italiensk historie, og holdt løftet. Det gjenstår å se om seremonien klarte å vekke den sovende interessen italienerne så langt har vist for sin egen idrettsfest.

Pål Trulsen var flaggbærer og hærfører for den norske troppen.

Etter videobilder av vinterleker fra 1924 og frem til i dag ble store flammer tent rundt den enorme scenen på Olympiastadion, som for øvrig ble bygd av den italienske diktatoren Benito Mussolini i 1933. Høydepunktet var naturlig nok da OL-flammen ble tent av Stefania Belmondo.

82 nasjoner har utøvere i disse lekene i den nordvest italienske fjellheimen. Arrangørene regnet med at cirka 2500 utøvere var med på innmarsjen. Så mange var det nok ikke, for i svært mange av troppene var det ifølge NTB fylt opp med ledere og trenere.

Billettene til seremonien kostet for øvrig 800 euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere