RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-sølvet kan gjøre Piasecki rik

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA
Sist oppdatert:
- Han representerer Norge på en fantastisk måte.

Bartosz Piasecki kom til London som en av Norges ukjente OL-deltakere, og kun det.

Medaljefangsten skulle andre ta seg av.

Onsdag kveld sørget likevel den 25 år gamle nordmannen for å sette halve kongeriket på hodet, da han fektet seg fram til en sensajonell sølvmedalje i kårde.

Flere fordeler
Og med det sørget han også for å sette i gang en reaksjon som kommer både norsk fektesport - og ham selv - til gode.

Den direkte konsekvensen av et OL-sølv er nemlig at Piasecki automatisk kvalifiserer til Olympiatoppens A-stipend.

- Om Bartosz ønsker å satse videre, noe jeg forventer, vil han få tilbud om 120.000 kroner årlig og tilgang på alle Olympiatoppens sportslige tilbud, sier Michael Jørgensen til Nettavisen. Han er Olympiatoppens ansvarlige for fekting.

Bedre sportslig tilrettelegging og et solid økonomisk tilskudd, gir dermed Piasecki det samme ekstra spillerommet som resten av Norges internasjonale eliteutøvere.

Bartosz Piasecki fortalte etter sølvtriumfen at det nå var tilbake til hverdagen, som innebærer jobb som matematikklærer og student. Lærergjerningen er noe han nå altså kan revurdere.

- Verdt flere millioner
Det er nemlig ikke bare støtte fra Olympiatoppen som kan bli norsk-polakkens bonus.

Sponsor-ekspert Jacob Lund sier at Bartosz Piasecki kan håve inn store beløp, etter det han anser som den mest sensasjonelle OL-innsatsen av en nordmann noensinne.

- Jeg mener at sølvet alene er verdt et par millioner kroner. Han vil plutselig være et ettertraktet reklameobjekt, og som foredragsholder er han nok interessant for veldig mange, sier Lund til Nettavisen.

Lund tror nordmenn satte pris på Piaseckis ærlige opptreden, og at dette bare forsterker opplevelsen vi ble vitner til onsdag kveld.

- Markedsverdien hans steg åpenbart fra null til alt i løpet av onsdagen. Han viste ekte, spontan glede for hvert poeng og avansement, og i TV-intervjuene var både han og faren virkelig sympatiske. Han representerer Norge og Polen på en fantastisk måte, sier Lund videre.

Olympiatoppen vil satse
Også for norsk fektesport betyr suksessen mye. Nå ønsker nemlig Olympiatoppen å smi mens jernet er varmt, og forteller at de sannsynligvis vil komme til bidra økonomisk. Man regner med økt rekruttering til idretten som i dag har omtrent 700 aktive.

- Etter prestasjoner som dette, pleier som regel den aktuelle idretten å oppleve et markant oppsving i interessen. Vi ønsker å legge tilrette for at fektesporten skal få en best mulig framtid, og kommer til å legge planer for hvordan vi skal få dette til, sier toppidrettssjef Jarle Aambø til Nettavisen.

Han ble som resten av idrettsnorge mektig imponert over Piasecki og stiller seg i rekken av gratulanter.

- Jeg kan ikke legge sjul på at det var veldig, veldig overraskende. Dette er en idrett med et stort internasjonalt omfang, noe som understrekes av at det i semifinalene var utøvere fra fire forskjellige verdensdeler. Det var rett og slett utrolig moro, sier Aambø.

Bartosz Piasecki tok dermed Norges andre medalje i disse olympiske leker, etter at Alexander Kristoff overrasket med bronsemedalje i landeveisrittet sist lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere