– Vi merker at den verste frykten fra starten av oppholdet har kanskje lagt seg. Vi har kommet litt inn i boblen, og det skal litt mer til for at det kommer nye smitteutbrudd og så mange positive tester, sier Vetle Sjåstad Christiansen til NTB.

– Vi har fått lov til å trene på treningssenteret. Det har vi ikke kunnet gjøre før nå, sier 29-åringen.

I slutten av januar ble det registrert over 30 tilfeller stort sett hver dag hos de etter hvert ankomne utøverne, ledere, støtteapparat og andre i OL-boblen. Siden har tallet sunket gradvis. Natt til torsdag ble det meldt om ni nye tilfeller. Dagen før var tallet seks.

407 tilfeller

Kina har strenge koronakrav, og OL holdes under et svært omfattende virusregime. Alle deltakere, fra utøvere og lagledere til funksjonærer og mediefolk, holdes inne i en lukket boble og helt atskilt fra den øvrige befolkningen. Alle må også avlegge daglige PCR-tester.

Totalt er det avlagt 407 positive koronaprøver i forbindelse med OL siden 23. januar.

For fire dager siden opplevde Christiansen at det banket på døra hans klokken 6. Han trodde umiddelbart at han hadde avlagt en positiv koronaprøve, men det viste seg at det kun var dopingkontroll.

Banket på hos Lægreid

Nylig skjedde det samme, men da hos Sturla Holm Lægreid.

– De har lært. De har tydeligvis fått med seg kritikken vår. De banket på klokken 8 og ikke klokken 6, sier Christiansen.

Jeg fikk to timer mer søvn enn Vetle. Det var digg at han ga dem tilbakemelding, sier Lægreid.

Christiansen og Lægreid forbereder seg til sprinten lørdag. De skal representere Norge sammen med brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø. Dagen etter er jaktstart på programmet.