Gå til sidens hovedinnhold

OL-test uten Thor og Edvald

- Vi ønsket å stille med våre sterkeste, sier landslagssjefen.

Søndag sykles London-Surrey Classic, et ritt som også omtales som «Prøve-OL» ettersom man benytter seg deler av traseen til lekene i London, neste sommer.

Rytterne skal blant annet igjennom to lokale runder i det småkuperte Box Hill-området i løpet av det 14 mil lange rittet.

Men verken Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen er tatt ut til rittet. Norges Cykleforbund har i stedet tatt ut et lag bestående av Kurt Asle Arvesen (Team Sky), Lars Petter Nordhaug (Team Sky) og Alexander Kristoff (BMC Racing).

- Vi ønsket selvfølgelig å stille med våre sterkeste ryttere til dette rittet, men Edvald Boasson Hagen er opptatt med ENECO Tour og Thor Hushovd har konkurransefri, sier Steffen Kjærgaard i en pressemelding.

Les også: Edvald kjemper for norske OL-plasser

Landslagssjefen mener likevel rittet vil bli en nyttig erfaring for den norske troppen.

- Jeg tror årets test-event sier noe om hvordan løpet vil utvikle seg i neste års OL.

Opprinnelig var også Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo) tatt ut til rittet, men også Hole-mannen sykler i Nederland og Belgia denne uka.

PS! Følg med på Edvald Boasson Hagens prestasjoner i ENECO Tour på procycling.no utover denne uken. Les mer om hvorfor det er viktig at han presterer godt der i denne artikkelen!

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken