RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scanpix

OL-troppens moroklump

Sist oppdatert:
Han er eldst, troppens klovn og i sitt livs form. Men lekene i Torino blir trolig superveteranen Halvard Hanevolds siste OL.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Det er ikke bare i konkurransene Halvard Hanevold stjeler showet.

36-åringen, som blant annet kan vise til OL-gull på 20 km i Nagano for åtte år siden, er skiskyttertroppens store humørspreder.

Det fikk også et fulltallig norsk og internasjonalt pressekorps erfare da Asker-gutten ankom torsdagens pressetreff utenfor skiskytterlandslagets hotell i San Sicario.


Halvard Hanevold
Født: 03.12.1968
Bosted: Asker
Sivilstand: Ugift
Utdanning: Sivilingeniør
Skiskytter siden: 1985
Trener: Roger Grubben
Skileverandør: Madshus

VM-meritter:
1998 – Gull, lagøvelse
1999 – Bronse, stafett
2000 – Sølv, stafett
2001 – Bronse, sprint
2003 – Gull, 20 km
2003– Bronse, jaktstart
2004 – Sølv, stafett
2005 – Gull, stafett

OL-meritter:
1998 – Gull, 20 km
1998 – Sølv, stafett
2002 – Gull, stafett

- Hei, det var da fælt så mange som hadde møtt opp i dag. Vet dere ikke at det kun er prøve-OL i år? Det er neste år det skal være olympiske leker i disse områdene, spøkte Hanevold.

Livsviktig med godt humør
For med rundt 200 reisedøgn i året, er det Halvard Hanevold som fører an med å holde humøret oppe blant stjernene på det norske skiskytterlandslaget.

Hanevold mener at trivsel og godt humør utenfor konkurransene er livsviktig.

- Stemningen i troppen er kanonbra for øyeblikket. Det er ekstremt viktig at folk holder humøret oppe. Det er nok kanskje meg og Lars Berger som spøker og tuller mest, men nå har vi fått en ny moromann opp på laget i Emil Hegle Svendsen, gliser Hanevold.

- Har du noen eksempler på noe av det dere finner på?

- Vi har det vel først og fremst i kjeften, for å si det sånn. Vi stikker ikke hull i kaffekoppene til hverandre. Vi bare tuller og spøker om det meste, svarer Hanevold.

Fjerde OL
Han deltar i sitt fjerde OL i Torino og innrømmer at disse lekene trolig blir hans siste i karrieren.

Selv om han i jubelrusen etter å ha sikret seg sin 9. verdenscupseier i karrieren da han gikk til topps på fellesstarten i Rupholding i januar varslet at han ville holde det gående til han passerer 40.

- Jeg satser i hvert fall for fullt på å neste sesong. Der har jeg allerede planene klare. Om det blir satsting frem mot Vancouver i 2010, har jeg foreløpig ikke tatt stilling til. Jeg begynner jo å dra på årene vet du. Jeg er ingen ung mann lengre, spøker Hanevold - igjen.

Men blir likevel litt alvorlig:

- Jeg satser i hvert fall for fullt frem mot Antserelva-VM i 2007!

Født før farge-tv kom
Selv om han er født før farge-tv kom itl landet, føler egentlig ikke Halvard Hanevold seg som en gammel mann.

- Jeg er i bedre form nå enn da jeg var 25, for å si det sånn. Jeg har fått skreddersydd et treningsopplegg med Roger Grubben som jeg har fulgt til punkt og prikke. Og før denne sesongen har jeg stått utrolig mye på rulleski. Å stå på rulleski har virkelig gitt meg noe ekstra, oppsummerer Hanevold.

Hanevold har mellom VM og OL-gullene rukket å utdanne seg til sivilingeniør, og har en jobb å gå til når han en gang i fremtiden legger skiskyttergeværet på hylla.

Men ifølge trener Roger Grubben bør Hanevold forstette i lang tid fremover.

- Om dette blir Halvards siste OL må du nesten spørre ham om. Men det jeg har sagt, er at den gangen han foran en sesong ikke finner noe han kan forbedre fra den forrige, da bør han gi seg. Det nytter nemlig ikke å gå inn i en ny sesong uten målsetninger om å forbedre prestasjonene, sier Grubben.

Tror på medalje
Lørdag stiller Halvard Hanevold på startstreken på 20 km i San Sicario. Han tror på medalje.

- Jeg er i mitt livs form og føler sjansene absolutt er tilstede. Men skal jeg ha muligheten til medalje må alt klaffe 100 prosent, sier han.

Han er klar over at lagkamerat Ole Einar Bjørndalen er den største gullfavoritten på distansen.

- Klart han er det. Men det tar jo litt presset bort fra oss andre. Ole Einar er verdens beste skiskytter og kommer garantert til å bevise dette, sier Hanevold.

Gammel mann – men ung til sinns.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere