RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-uttaket skaper hodebry

Sist oppdatert:
Landslagssjef Arne Idland har begynt å forberede seg på å vrake kvalifiserte løpere fra skiskyttertroppen til Torino-OL.

Norge har en OL-kvote på seks skiskyttere av hvert kjønn. Fire får gå hvert renn. Etter bare fire individuelle verdenscuprenn har fem herreløpere oppfylt uttakskriteriene – én plassering blant de seks beste eller to plasseringer blant de 12.

Ti mann – seks plasser
Det betyr at Ole Einar Bjørndalen, Stian Eckhoff, Frode Andresen, Lars Berger og Halvard Hanevold i prinsippet kan begynne å pakke OL-bagen. Men så enkelt er det likevel ikke, konstaterer Arne Idland.

- Både Alexander Os og Egil Gjelland vist at også de har kapasitet. I tillegg leder Anstein Mykland europacupen, og flere andre banker på døra. I praksis er det ti herreløpere som kan komme i betraktning. Det er veldig gledelig med stor bredde. Men noen kommer til å bli skuffet, sier landslagssjefen til TV 2 Nettavisen.

Blant damene er det foreløpig mindre rift om OL-plassene. Bare Linda Tjørhom og Liv Grete Skjelbreid Poirée oppfyller de formelle kravene individuelt. I tillegg har jentene vunnet begge verdenscupstafettene. Det betyr at minst fem jenter får OL-billett, uansett individuelle resultater.

Alt i alt er Arne Idland veldig godt fornøyd med tingenes tilstand knappe to måneder før lekene i Torino.

Her lader skiskytterne opp til OL:

San Sicario:
* Ole Einar Bjørndalen til 24. desember
* Lars Berger, Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen til 22. desember
* Alexander Os og Stian Eckhoff fra 17.-22. desember

Anterselva:
*Halvard Hanevold til 26. desember
*Tora Berger, Gro Marit Istad Kristiansen, Liv Grete Skjelbreid Poirée, Linda Tjørhom og Julie Bonnevie-Svendsen til 20. desember
* Alexander Os og Stian Eckhoff til 17. desember

Går WC i Osrblie:
* Egil Gjelland, Ann Kristin Flatland og Liv Kjersti Eikeland

- Oppløftende
- Det har vært veldig mye bra, spesielt blant guttene. At Ole Einar viser klasse er ikke så overraskende, men likevel gledelig. I tillegg var det oppløftende å se Frode Andresen og Lars Berger på sprinten lørdag. At begge er så gode etter en periode med litt sykdom og problemer, er veldig oppløftende, fastslår Idland – som poengterer at ingen av løperne har toppet formen inn mot det som har skjedd så langt.

For formen skal først være på topp før OL-ilden tennes. Og for at alle da skal være best mulig forberedt, har landslagsledelsen skreddersydd desemberopplegget for hver enkelt utøver.

De fleste eliteløperne står over kommende helgs verdenscuprenn i Osrblie. I stedet ligger de på høydesamling i Anterselva og San Sicario.

Tester OL-løypene
Fem norske herreløpere og Gunn Margit Andreassen stiller til start i det italienske mesterskapet i OL-løypene 21. og 22. desember. Andre reiser hjem tidligere.

- Det er individuelle utøvere med individuelle behov og ulike ønsker. Noen dro til Anterselva på grunn av kort avstand fra Hochfilzen, der vi konkurrerte sist helg. Andre la mer vekt på å få gått i OL-løypene. Derfor har vi gjort det på denne måten. Det krever litt ekstra administrering, men vi håper det skal slå positivt ut i OL, sier Idland.

I romjula deltar Ole Einar Bjørndalen, Linda Tjørhom, Stian Eckhoff og Anne Ingstadbjørg i showrennet på Veltins Arena i Gelsenkirchen – med en tilskuerkapasitet på 62.000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere