*Nettavisen* Sport.

OL-veteranen bærer flagget

Foto: Bengt Magnus Dyrkorn (TV 2 Nettavisen)

ATEN (TV 2 Nettavisen): Harald Stenvaag blir norsk flaggbærer i sitt sjette OL. - En stor ære, sier den norske skytterveteranen.

11.08.04 19:55

Harald Stenvaag er 51 år og deltar i sine sjette olympiske leker. Egentlig skulle det vært det sjuende - men Norges boikott av Moskva-OL førte til at det som skulle vært OL-debuten gikk i vasken.

- Kjempeopplevelse
Nå har Norges olympiske komité bestemt seg for å hedre nestoren i den norske troppen ved å la ham bære flagget under innmarsjen til fredagens åpningssermoni - foran 75.000 tilskuere og flere hundre millioner tv-seere.

- Det er selvsagt en stor ære. Det kommer til å bli en kjempeopplevelse.

- Jeg har jo vært med på noen åpningssermonier tidligere, så jeg vet jo omtrent hvordan det er å være utpå der. Jeg gleder meg veldig til det, sier 51-åringen til TV 2 Nettavisen.

Stenvaag, som ikke skal i aksjon på skytebanen før fredag 20. august, fikk fikk vite om det ærefulle oppdraget torsdag kveld.

- Jarle (Aambø) ringte meg på mobilen i går, så da fikk jeg vite det.

Små gullsjanser
Stenvaag står bokført med ett sølv og en bronse på sine fem foregående opptredener, og er ikke alt for stor optimist med tanke på å sikre seg det etterlengtede gullet i år.

- Hvis en ser ut fra det jeg har gjort tidligere i år, ligger sjansen på mellom to og fem prosent for gull, og rundt 12 prosent for medalje. Jeg liker statistikk, gliser bærumskytteren som gjennom karrieren har sikret seg ufattelige 104 NM-titler.

Gullgrossisten deltar i 50 meter liggende og 50 meter helmatch under Aten-OL.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag