*Nettavisen* Sport.

OL-vinner (24) døde etter balkonghopp

Foto: David J. Phillip

Politiet vet ikke om dette handler om drap, selvmord eller en ulykke.

16.05.11 17:07

Maratonløperen Samuel Wanjiru døde mandag morgen utenfor sitt hjem i Nyahururu i Keny, øst for hovedstaden Nairobi, etter at han falt eller hoppet fra en balkong fem meter over bakken.

Wanjiru ble bare 24 år.

- Et stort tap
Han vant olympisk gull under lekene i Beijing i 2008 med tiden 2.06,32, som er gjeldende olympisk rekord. Wanjiru utmerket seg tidlig som en svært god langdistanseløper. Han satte verdensrekord på halvmaraton allerede som 18-åring.

- Jeg er dypt sjokkert og lei meg over dette tragiske dødsfallet, sier den tidligere verdensrekordholderen på maraton, kenyanske Paul Tergat ifølge Sports News Arena.

- Hele nasjonen er i sorg, for dette er et stort tap. Dette var en briljant, ung og talentfull løper som hadde så mye uforløst potensial i seg. Det er veldig trist at hans liv skulle ende på denne måten. Min dypeste kondolanser går til familien hans, legger Tergat til.

Kjærlighetsdrama?
Hans kone gjennom seks år, en nattevakt og en annen kvinne var i leiligheten like før Wanjiru døde. Maratonløperen skal ha falt fra balkongen utenfor soverommet etter en krangel med kona, som skal ha tatt han på fersk gjerning med en annen kvinne.

Politiet etterforsker med utgangspunkt i at Wanjiru ble låst inne på soverommet og hoppet fra balkongen for å forhindre sin kone i å dra.

Wanjiru etterlater seg barn på to og seks år.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.