RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap / NTB scanpix

OL-vinner (36) døde av hjertestans

Vant OL-gull i vektløfting i 2000.

Vektløfteren Soraya Jimenez, den første kvinnelige OL-vinneren fra Mexico, døde av hjertestans torsdag. Hun ble bare 36 år gammel.

Jimenez gikk til topps i vektløfting i Sydney-OL i 2000 og ble litt av en helt i hjemlandet, for før henne var det aldri noen mexicansk kvinne som hadde sikret OL-gullet for det mellomamerikanske landet.

- Soraya var den første mexicanske kvinnen som vant OL-gull. Det skjedde i Sydney, da vektløfting for kvinner kom på OL-programmet for aller første gang. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hennes bortgang, sa en representant for Den mexicanske olympiske komiteen da dødsfallet ble kjent.

Flere mexicanske ledere og politikere uttrykte sin sorg på Twitter, blant dem president Enrique Pena Nieto og borgermesteren i Mexico by, Miguel Angel Mancera.

- Jeg registrerer dette tragiske dødsfallet med stor sorg og sender min tanker og kondolanser til familien, skrev president Nieto. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere