*Nettavisen* Sport.

OL-vinner forsvarer kritikk mot eget lag

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Samuel Sanchez forsvarer avgjørelsen om å hente «utlendinger» til Baskerlands sykkelstolthet.

31.12.12 11:06

Euskaltel Euskadi har i alle år vært et annerledes sykkellag. De har utelukkende hatt baskiske ryttere på laget, eller ryttere som har syklet i baskiske lag som juniorer og amatører.

Nå er det slutt på det. Avgjørelsen har gitt mye kritikk, men nå forsvarer lagets største stjerne, Samuel Sanchez, avgjørelsen.

- Euskaltel ville være en del av toppligaen i sykling og Igor Gonzalez de Galdeano (manager) har oppnådd det. Det er ingenting å kritisere, fordi stammen av laget er fremdeles formet av baskiske ryttere eller av ryttere som kjørte som amatører i Baskerland, som meg, sier Samuel Sanchez til Marca, ifølge Cyclingnews .

Før den nye sesongen starter, har det kommet en rekke nye ryttere på laget. Eksotiske innslag fra Marokko, Russland og Hellas skal nå ikle seg de klassiske oransje draktene.

Sanchez presiserer at det er krevende å sykle på det øverste nivået, og at de må forbedre mentaliteten i rittene.

- Verdenstouren er veldig krevende og vi må forandre mentaliteten og konkurrere som et topplag, som er det vi er i verdenstouren. Vi må kjøre for å vinne og ikke glemme at også andre-, tredje- og fjerdeplasser også er veldig viktige.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Laurent Rebours (Scanpix/Ap)

Startet sterkt
Sanchez syklet meget sterkt i starten av sesongen, men under Tour de France startet problemene. Olympiamesteren fra Beijing veltet og måtte etter hvert bryte.

Dermed røyk forsvaret av OL-gullet i London, og et nytt fall i et fransk ritt satte resten av sesongen i fare.

- Etter det andre fallet hadde jeg ikke satt en eneste Euro på at jeg skulle komme med til VM og hjelpe Valverde til en medalje. Derfor kan jeg ikke klage, sier han.

Veltet ut av touren
Sanchez sier at formen under Tour de France var veldig bra, men at han ikke kunne matchet Bradley Wiggins og Chris Froome. Det var heller ikke målet.

Tapet av muligheten til å forsvare OL-gullet var dog en stor skuffelse for 34-åringen.,

- Tapet av sjansen til å sykle OL var den største skuffelsen. Jeg hadde stor interesse av å sykle fordi det er bare OL hvert fjerde år.

Sanchez har tre år igjen av kontrakten med Euskaltel, og utelukker ikke at han tar et fjerde for å runde av karrieren med OL i Rio om knappe fire år.

Les også: Slik feiret talentene spansk jul

Vil sykle giroen
Før han kommer så langt har han flere andre mål. Med etappeseirer i både Tour de France og Spania rundt, er det giroen som er det neste målet.

- Jeg har ikke vunnet en etappe eller kommet på podiet der ennå, og selv om det ikke skjer neste år vil jeg garantert prøve en gang i løpet av de neste tre årene, spår den offensive spanjolen.

Euskaltel sesongåpner i Tour Down Under. Samuel Sanchez er ikke på laget til Australias største sykkelritt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.