RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I 2014 ble russiske Julia Lipnitskaja olympisk mester i kunstløp. Da hadde hun allerede slitt med spiseforstyrrelser i årevis.
I 2014 ble russiske Julia Lipnitskaja olympisk mester i kunstløp. Da hadde hun allerede slitt med spiseforstyrrelser i årevis. Foto: Ivan Sekretarev (AP)

OL-vinner innrømmer spiseforstyrrelser

Sist oppdatert:
I 2014 ble russiske Julia Lipnitskaja olympisk mester i kunstløp. Da hadde hun allerede slitt med spiseforstyrrelser i årevis.

Det innrømmer OL-mesteren selv i et intervju publisert på det russiske kunstløpsforbundets nettsider.

Med et program til musikken fra storfilmen "Schindlers Liste", bidro Lipnitskaja til at Russland tok gull i lagkonkurransen i kunstløp på hjemmebane i Sotsji. 16 år gammel ble hun den yngste olympiske gullmedaljevinneren i kunstløp siden 1936.

Suksessen ble samtidig vanskelig å følge opp, og i forrige måned avslørte Lipnitskajas mor at 19-åringen ga opp karrieren for å få behandling for spiseforstyrrelser.

Hovedpersonen selv sier nå at hun angrer på at hun ikke var åpen om sykdommen. Samtidig bekrefter Lipnitskaya at problemene med spiseforstyrrelser "ikke bare pågikk i ett år, eller to, eller tre".

19-åringen sier videre at hun nå ikke har hatt på seg skøytene på mer enn ett år, og at hun "ikke lenger føler noen dragning mot isen".

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere