*Nettavisen* Sport.

OL-vinneren hyller Alsgaard

Foto: AFP/Scanpix

Björn Lind takker Thomas Alsgaard for at han i dag er verdens beste sprinter og dobbelt olympisk mester.

22.02.06 16:50

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Thomas Alsgaard, benkpress og mental trening har gjort Björn Lind til verdens beste sprinter. I Torino har han vunnet både sprintstafetten og den individuelle sprinten. Dermed er han den første svensken siden Gunde Svan i 1988 som har tatt to OL-gull i samme mesterskap.

Tidligere var Björn Lind mannen som alltid vant prologene, men aldri kom til finalene. Det forandret seg først i Nove Mesto 30. desember. Lind vant sprinten der - og siden har han vært verdens ubestridte sprintkonge.

- I sommer så jeg mye på Thomas Alsgaard og hans evne til å skøyte uten staver. Han var jo en av verdens beste på det. Det kreves en viss teknikk for å klare det i høy fart, sier Lind til Aftonbladet.

Mentalt sterkere
Dette er imidlertid ikke den eneste forklaringen på suksessen.

- Jeg var for svak i overkroppen. Tidligere hadde jeg for det meste kjørt tradisjonell langrennsstyrke, som situps og sånt med mange repetisjoner. Nå har jeg kjørt benkpress, mage, rygg, armer og skuldre, forteller 27-åringen.

I tillegg har han jobbet hardt for å bli sterkere mentalt.

- Jeg har jobbet mye med den mentale biten. Jeg var aldri noen vinner som yngre, så da må man kanskje gjøre en psykisk jobb med å klare å se på seg selv som en vinner. Det gjelder å tenke positivt. Enkelte har fått det på naturlig vis gjennom barndommen, da de var stjerner og bare vant og vant. Men det gjorde aldri jeg.

Jublet som Alsgaard
Også i denne prosessen har Thomas Alsgaard vært viktig, forklarte Lind på pressekonferansen etter onsdagens sprintgull.

- Bare det å ha en person som Thomas Alsgaard i miljøet har gitt oss ekstra selvtillit, medgir Lind.

At han krysset målstreken på samme måte som Thomas Alsgaard gjorde etter stafetten i Val di Fiemme, hevder han imidlertid er tilfeldig.

- En del journalister har gjort meg oppmerksom på at det. Så jeg får vel finne på noe annet til neste gang.

På pressekonferansen måtte han også gjøre rede for det som skjedde da han nesten krasjet med Tor Arne Hetland i semifinalen - et sammenstøt som sendte nordmannen i bakken og ut av konkurransen.

- Jeg gikk til høyre for å passere en løper. Samtidig kjente jeg at det kom noen bakfra, men jeg visste ikke at det var Tor Arne. Han puffet meg litt, jeg fikk faktisk litt større fart, forklarer Lind.

- Synd for Tor Arne
- Synd for Tor Arne. Men det er bare fire år til neste OL, smiler Lind.

Den svenske supersprinteren innrømmer at han hadde et visst press på seg.

- Jeg ville ha vært misfornøyd med alt annet enn medalje. Men alt gikk etter planen. De andre var kanskje litt for snille med meg i dag, sier Lind.

Av de to OL-gullene rangerer han laggullet høyest.

- Det er veldig spesielt å vinne som et lag, fastslår han.

Makkeren fra lagsprinten, Tobias Fredriksson, sørget for at det også ble svensk bronse i onsdagens OL-sprint for herrer. Roddy Darragon fra Frankrike tok sølv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag