RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-vinneren i kule dopingtatt

Foto: Scanpix
Jirina Korzjanenko ble første kvinne som har vunnet en OL-konkurranse på antikkens grunn i Olympia. Nå er hun dopingtatt.

- Ja, hun har avgitt positiv prøve. Jeg tror det var steroider, men det blir offentliggjort etter et styremøte i IOK, sa Arne Ljungqvist søndag. Han er leder av den medisinske kommisjonen i Den internasjonale olympiske komité.

Russiske Korzjanenko vant kvinnenes kulekonkurranse onsdag. Kulestøt ble som eneste OL-idrett plukket ut til å avvikles i Olympia der antikkens olympiske leker ble arrangert. Den gang fikk bare menn delta.

- Jeg tror de greske gudene hjalp meg å vinne denne gullmedaljen, sa en henrykt Korzjanenko etter konkurransen.

Men alle som har lest Homer vet at de greske guder er lunefulle, og det gikk ikke lenge før gleden hennes tok slutt.

Overlegen
Den 30-årige russeren var helt overlegen i kulefinalen og vant med 21,06. Alle hennes fire gyldige støt var over 20 meter, mens Yumileidi Cumba fra Cuba tok sølv på 19,59. Nå overtar Cumba etter alt å dømme gullet.

Korzjanenko er tidligere dopingdømt. Hun mistet VM-tittelen innendørs i 1999 på grunn av en positiv prøve.

- Selvsagt er vi svært misfornøyd med dette. Det er trist, og det besudler det som skulle vært en svært symbolsk konkurranse, sier Ljungqvist.

Korzjanenko er for øvrig ikke den eneste deltakeren i kvinnenes kulekonkurranse som havnet i dopinggarnet. Olga Sjtsjukina fra Usbekistan, som endte sist i kvalifiseringen, ble disket fordi hun avga positiv prøve før OL.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere