Gå til sidens hovedinnhold

Herrem følte seg som syndebukk etter skjebnemissen

Den norske stjernen var utrøstelig etter kampslutt.

NORGE - RUSSLAND 37-38 (e.e.o.):

RIO DE JANEIRO (Nettavisen): Etter et drama utenom det sjeldne måtte de norske håndballjentene gå av banen med tap i OL-semifinalen natt til fredag. Kampen ble avgjort i ekstraomgangenes siste sekunder.

Russland ledet med ett mål da Norge gikk i angrep og en norsk scoring ville ført til ny spilleforlegning og det så lovende ut da Camilla Herrem ble spilt fri på kant. Herrem hoppet inn, slapp ballen, og traff stanga.

Det var rett og slett marginer som sto mellom det norske laget og en videre kamp om finaleplass, men Herrem følte seg likevel som syndebukk etter kampen.

- Har sviktet

Etter å ha fått summet seg litt, sier hun likevel at det er mulig å finne motivasjon til å spille om bronsen, selv om tårene trillet.

- Vi må komme oss over denne kampen, vi kan fortsatt ta en medalje i OL. Det må være målet vårt, uansett, så selvfølgelig finner vi motivasjon til å spille bronsekampen, sier kantspilleren til Nettavisen.

LES REFERAT: Norges gullhåp knust

I sekundene og minuttene etter den avgjørende missen var Sola-jenta utrøstelig og lå oppløst i tårer igjen på parketten etter kampslutt. Lagvenninnene flokket seg rundt for å tørste.

- Det er tøft, vi kjempet så hardt for å holde oss inne i kampen. Og så skal det avgjøres på noe sånn, den er tøff å svelge, den der. Jeg har ikke opplevd noe tøffere på håndballbanen. Jeg føler at jeg har sviktet de andre, det er tyngst, sier Herrem til pressen.

- Det blir ikke noe søvn i natt, for å si det sånn. Jeg kan bare drite i å få sove noe nå. Det blir vanskelig, sier kantspilleren.

- Ikke henges ut

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok også kantspilleren i forsvar da han møtte pressen etter kampslutt.

- Sånn er det, det er en del av gamet. Camilla er en nøkkelspiller for oss og har gjort mye bra. Hun kommer sterkere tilbake, det er ikke noe mer å gjøre nå. Vi skal ikke henge ut spillere som gjør det de kan for å score det siste målet, sier islendingen.

Om det avgjørende skuddet sier Herrem følgende:

- Jeg føler at jeg gjør det rette valget ved å lobbe, for keeperen kommer rusende ut der. Men det blir ikke nok kraft i den og den går forbi, det er tungt å svelge, sier hun.

- Jeg føler meg ganske sikker på den lobben og det er irriterende. Ni av ti gnager går den i mål. Jeg føler jeg har ro, og gjør det jeg skal, men teknikken blir litt feil. Det irriterer meg, men det er lite jeg får gjort noe med nå, fortsetter Herrem.

De andre jentene gjorde sitt beste for å trøste den norske stjernespilleren, som alt i alt spilte en meget god kamp, men til liten nytte.

- Jentene er søte, de, og jeg hadde vel sagt det samme om det var noen andre som bommet. De sier at jeg må glemme det og at vi er et lag. Vi burde jo avgjort dette litt før, men vi henger etter hele kampen. Jeg hører hva de andre jentene sier til meg, men det er vanskelig, sier hun.

Gråtende Mørk

Nora Mørk var en annen spiller som slet med å holde tårene tilbake etter tapet. Mørk var sikker på at Herrem vill ordne scoring.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg føler meg helt jævlig, akkurat nå. Helt forferdelig.

- Jeg var sikker på at avslutningen til Camilla gikk inn, hun scorer som regel på alt, så jeg snudde meg ikke en gang. Jeg løp for å bytte.

Veronica Kristiansen forteller at jentene nå hjelper både Herrem og hverandre gjennom den tøffe natten.

- Vi må bare støtte opp under Camilla, dette er ikke hennes feil. Kampen avgjøres ikke på et skudd, sier Kristiansen.

Herrem var for øvrig svært sentral for det norske laget i den dramatiske kampen og scoret totalt seks mål og flere av dem var svært viktige da Norge ved flere anledninger måtte hente inn igjen Russlands ledelse.

- Jeg klarer ikke å tenke på at jeg scoret mange viktige mål nå, sier kantspilleren.

Nå venter bronsefinale mot Nederland. Den spilles lørdag.

Kommentarer til denne saken