Gå til sidens hovedinnhold

Herrem utrøstelig da Norge tapte OL-semifinalen

Sekunddrama da Norges gullhåp ble knust.

NORGE - RUSSLAND 37 -38 (eeo.)

RIO DE JANEIRO /GRENSEN (Nettavisen): Med tolv sekunder igjen sikret Heidi Løke Norge ekstraomganger mot Russland, med 31-31.

Og på tampen av den andre ekstraomgangen kunne Camilla Herrem redde to nye ekstraomganger for Norge. Men kantspillerens avslutning gikk utenfor. Kampen var slutt. Norge tapte 37-38, og Herrem var utrøstelig.

- Det er hjerteskjærende. Jeg har skikkelig medfølende med disse jentene nå, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Kari Aalvik Grimsbø stiller opp for å intervjues, men klarer ikke å prate gjennom tårene og får slippe.

Jentene holdt rundt hverandre og trøstet hverandre på banen.

- For meg er det bare gull som er bra nok. Nå er jeg bare enda mer sint for at jeg var skadet i London. Disse fire årene er det bare dette som har stått i hodet på meg. Det er helt forferdelig akkurat nå, sier Nora Mørk til TV 2, mens hun kjempet mot tårene og hulket.

Saken fortsetter under bildet

God start

Norge startet bra mot Russland, og var oppe i en 7-4-ledelse etter åtte minutter.

Blant annet reddet Katrine Lunde de to første straffekastene til Russland, da hun kom inn fra benken, og vi fikk se en nydelig kontringspasning av Kari Aalvik Grimsbø – som startet for Norge. Camilla Herrems etthåndsmottak var av verdensklasse, og kantspilleren toppet det hele med å tricke ballen i mål.

Men så fulgte en forferdelig periode på sju minutter, hvor russerne vant 1-7. Norge gjorde flere bytter og slet med å finne en forsvarskonstellasjon som fungerte. Lunde kom inn for Grimsbø, som ikke var i nærheten av toppnivået fra Sverige-kampen.

- Jeg føler vi kom godt i gang, men så kom vi dårlig ut den siste perioden av første omgang. Fra andreomgang og ut, kan vi være stolte av hva vi leverte, sier Thorir Hergeirsson, Norges landslagssjef.

Nora Mørk gjorde noen fine straffekast, men det gikk over 19 minutter før Norges toppscorer fikk sitt første spillemål mot Russland. Hun var rett og slett litt for heit i en del avgjørende situasjoner i den første omgangen.

Norge kjempet seg gjennom omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 16-18.

Russland svarte

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var på forhånd litt bekymret for at Norge hadde litt mindre bredde enn Russland, og dermed ikke like stor mulighet til å rullere på spillere. Han startet med førsteoppstillinga igjen etter pause.

- De har et arsenal som de rullerer på, og vi var ikke bred nok tropp til å stå distansen, selv om vi er veldig nære, sier Hergeirsson.

De norske damene kjempet seg til en utlikning tre minutter etter pause på 19-19. Men da Veronica Kristiansen satset og kom alene gjennom på seks meter satt hun ballen i stolpen. I stedet gikk russerne opp i ledelsen 19-20. Et par minutter senere banket samme Kristiansen inn utlikningen 22-22 fra straffemerket.

Mørk fikk opp scoringsfrekvensen utover i kampen og like etter halvspilt andreomgang banket hun inn 24-24 for Norge, med sin tiende scoring.

Med ti minutter igjen ledet Russland igjen med to mål, 25-27.

- Gamblet

Det ble et sekunddrama. Hergeirsson tok timeout med 51 sekunder igjen på stillingen 29-30 til Russland. Han tok ut målvakten og sendte Norge ut med sju mot seks i angrep.

- Han gambler nå. Jeg liker det!, kommenterte Bent Svele for TV 2.

Amanda Kurtovic satt inn den nødvendige reduseringen, men russerne fikk straffe i neste angrep – og scoret på Lunde. Norge hadde 12 sekunder å gjøre det på, og jammen fikk ikke Heidi Løke banket inn 31-31, noe som ga ekstraomganger.

Norge tok ledelsen to ganger i den første ekstraomgangen, en det var russerne som hadde en ettmålsledelse da det gjensto fem minutter ekstra tid.

Bronsefinale

Russland var det eneste laget som gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i OL. De slet en god del mot Angola i kvartfinalen, men ble reddet av en avblåsning der en Angola-scoring ikke ble godkjent. Først da klarte russerne å rykke ifra, og vant 31-27. Norge blåste som kjent Angola av banen i gruppespillet, med timålsseier 30-20.

Russland hadde scoret 30 mål eller mer i fem av seks kamper før semifinalen.

Nå er de videre til finalen i OL, mens de norske jentene skal kjempe mot Nederland om en bronsemedalje på lørdag.

- Det er lov å vise følelser nå, men så skal vi samle oss og slåss om den bronsemedaljen, sier Hergeirsson.

- Beste kampen jeg har sett

Etter kampen er skuffelsen stor i den norske leiren. Men fra TV 2-kommentatorene Harald Bredelig og Bent Svele er det også noe annet de tar med seg fra denne kampen.

- Dette er den beste damekampen, kvalitativt, i håndball jeg har sett noen gang, og jeg har sett mange, sier Svele.

De peker på fart i spillet, trøkk i forsvaret, målvaktredninger, kontringer - og ikke minst spenning og hva som sto på spill.

- Alle er enige om det, alle kommentatorene fra de andre landene også. Vi taper for et meget godt lag, følger Bredeli opp.

Les også: Grimsbø bryr seg ikke om fantastisk statistikk

Les også: Dette er status på Frafjords skade

Kommentarer til denne saken