*Nettavisen* Sport.

Irritert Bolt til motangrep på rivalen

BEST, MEN IKKE I ÅR: Usain Bolt var tilbake i godt slag da han vant 200-meteren i London for et par uker siden. Justin Gatlin og landsmannen LaShawn Merritt er likevel årets raskeste på henholdsvis 100 og 200 meter. Foto: Montasje (Reuters / AFP / NTB scanpix)

- De skal få kjenne på vreden min.

06.08.16 01:08

Usain Bolt (29) sender en klar tilbake melding i retning Justin Gatlin (34) etter at sistnevnte nylig antydet at Bolt er tildelt en «medisinsk friplass» i OL.

Som vanlig tilspisser ordkrigen seg mellom fiidrettens to beste sprintnasjoner, Jamaica og USA, før et stort mesterskap.

Under et pressemøte som er gjenigitt hos The Guardian var Bolt klar på hvem som fortsatt sitter på sprinttronen.

- Jeg tror at de ikke har lært gjennom de siste årene at jeg bare ønsker å slå deg enda mer, jo mer du prater. Det er typisk, men jeg gleder meg. Det bør bli spennende, og de skal få kjenne på vreden min, som alltid, lover 29-åringen.

Strekkskade

Sprintfenomenet fikk ikke kvalifisert seg for Rio-OL på vanlig måte, gjennom det nasjonale mesterskapet på Jamaica, på grunn av en strekkskade.

Friidrettsforbundet på øynasjonen ga likevel Bolt muligheten til å skaffe seg en OL-plass ved hjelp av internasjonale stevner etter skadecombacket.

Bolt vant tre gullmedaljer både i Beijing-OL for åtte år siden og i London i 2012. Ved begge anledninger vant jamaicaneren gull både på 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter stafett.

I Rio kan han bli den første utøveren som vinner tre gull i tre strake OL.

Suveren statistikk

To ganger dopingdømte Justin Gatlin framstår som sprintfenomenets tøffeste konkurrent i Rio.

Amerikaneren får likevel passet sitt påskrevet av Bolt, både muntlig og gjennom meritter. Sistnevnte er fortsatt verdens raskeste mann. Verdensrekordene han satte på 100 meter og 200 meter i Berlin-VM i 2009 står fortsatt.

På den korteste distansen er bestenoteringen 9,58 sekunder. På 200 meter lyder rekorden 19,19.

- Jeg føler meg mye mer trygg nå. Jeg er mye mer komfortabel med hvor jeg står. Jeg prøver aldri å forutse tider, for en vet aldri hva som kommer til å skje. Men med tanke på den formen jeg er i, og jeg vil si jeg er i mye bedre form, så jeg tror helt klart på 9,6, sier Bolt selvsikkert.

Gatlin har levert den beste tida på 100 meter hittil i sesongen. Det gjorde han i Eugene for en måned tilbake, der han klokket inn på 9,80.

Gjennom alle tider er 34-åringen dog ikke mer enn nummer fem med 9,74 som personlig rekord.

Usain Bolts bestetid i år er 9,88.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag