*Nettavisen* Sport.

Norges håndballjenter buet ut i Rio-OL

KLASK PÅ LABBEN. Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal hadde grunn til å juble, men publikum jublet ikke for de norske jentene. Foto: (NTB scanpix)

Norges seier over Angola imponerte ikke publikum.

11.08.16 04:13

NORGE - ANGOLA 30-20

RIO DE JANEIRO (Nettavisen): Norge hadde full kontroll og slo Angola komfortabelt i onsdagens gruppekamp under OL i Rio.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Dermed er det norske laget på god vei mot kvartfinale, siden hele fire lag går videre fra hver av de to gruppene.

Til tross for at Norge tidvis viste seg fra sin beste side, var det tydelig at store deler av publikum, stort sett brasilianere og en liten gruppe fra Angola, ikke var spesielt begeistret for det norske spillet. I perioder av kampen ble det buet fra tribunen hver gang Norge hadde ballen.

- Heier på alle andre

Grunnen til nettopp det kan være todelt. For det første er Angola en tidligere portugisisk koloni, akkurat som Brasil. De to landene har samme språk og flere kulturelle bånd. For det andre er Brasil én av favorittene til gull i turneringen, mens Norge er en annen favoritt. Det brasilianske publikum hadde nok derfor ikke hatt noe imot å se Norge tape. Også i åpningskampen mot Brasil, som vertene vant, var det naturlig nok massiv piping mot det norske laget fra hjemmepublikum.

- Det virker som de heier litt mer på alle vi spiller mot, og ikke på oss. De vil vel ikke at vi skal gjøre det bra, sier Camilla Herrem til Nettavisen.

Keeper Katrine Lunde sier hun liker at det er liv på tribunen.

- Jeg synes det er mye stemning på tribunen her, og det synes jeg er gøy, selv om de ikke heier på oss, forteller keeperhelten til Nettavisen.

Buingen så heller ikke ut til å påvirke de andre norske spillerne og Norge tok kontroll på kampen fra start og hadde i realiteten avgjort til pause.

- Litt nervøse

Herrem innrømmer at spillerne hadde vært litt usikre på hva som ventet fra Angola før kampen, men den tvilen ble fort feid til side.

- Det er vanskelig å vite hvor de sto. Vi har sett et lag med masse tempo og spenst tidligere i OL, men de ble kanskje litt slitne i dag. De fikk smake sin egen medisin av oss, sier Herrem.

- Vi var der vi skulle være. Vi var godt forberedt til kampen og hadde god kontroll. Jeg føler vi er bedre nå enn i åpningskampen. Vi viser litt av det vi har inne i dag. De fleste var nok litt nervøse, siden det er lenge siden vi har spilt mot Angola, og vi visste at det var et bra lag, sier Herrem.

- Har dere funnet godfølelsen nå?

- Det var godt å se at vi dro ifra allerede fra start. Vi viser hva slags lag vi er og når vi er forberedt og konsentrert, er vi vanskelig å slå, sier Herrem.

Nora Mørk scoret åtte mål på åtte skudd og ble igjen Norges toppscorer. Den kommende Györ-proffen var også godt fornøyd med kampen.

- Vi starter kjempebra og det gikk veldig fint. En bra dag, oppsummerer den norske stjernespilleren til Nettavisen etter kampslutt.

Få siste nytt fra OL her!

Sjekk: OL-programmet

Suveren Lunde

Landslagssjef Thorir Hergeirsson gjorde to endringer i startoppstillinga, etter at Norge startet med identisk lag mot Brasil og Spania.

Inn i målet kom Katrine Lunde, som tok grep fra start. Hun sto med en redningsprosent på nærmere 80 (!) etter de først ti minuttene, og skapte realt hodebry for afrikanerne. Hun fortsatte å levere gode redninger kampen igjennom, og dessuten kom Kari Aalvik Grimsbø inn og reddet et straffekast.

I den offisielle statistikken sto Lunde igjen med en redningsprosent på solide 45.

- Jeg vil jo gjerne spille bra når jeg får spille, smiler Lunde da hun intervjues av TV 2, og gjør det klart at hun gjerne vil ha mer spilletid.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TOPPSCORER: Nora Mørk scorfet åtte mål på åtte skudd. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Jeg vil jo helst spille, men det er klart det er vanskelig å slå ut Kari, også. Nå er vi uansett to som kan backe hverandre uansett, sier veteranen.

Angola på sin side startet som forventet med sin førstekeeper Teresa Patricia Almeida, som før kampen sto med turneringens høyeste redningsprosent (35). Det gikk imidlertid ikke lang tid før afrikanerne hadde byttet inn både sin andre- og tredjekeeper, uten at noen av dem hadde nevneverdig mer hell mot det norske angrepsspillet.

Rullerte på laget

Norge begynte også å rulle på laget, men trolig av andre årsaker enn Angola. Amanda Kurtovic, som har slitt med uttellingen i de to første kampene, satt tre av fire skudd, før hun ble byttet ut med Linn-Kristin Riegelhuth-Koren. På den andre kanten fikk Sanna Solberg prøve seg, mens mesterskapsdebutanten Emilie Hegh Arntzen fikk spilletid på venstreback og som treer i forsvar. Hun slet med angrepsspillet, og scoret kun på et av fire forsøk, men sto bedre fram i forsvar.

Nora Mørk var Norges toppscorer i første omgang med sju mål på sju forsøk. Mørk har vært suveren fra straffemerket, og mot Angola banket hun inn to av to fra sju meter.

Arntzen fikk tid

Etter pausen fant ikke Norge igjen helt den samme flyten, og Angola kom litt mer med i kampen. Det var likevel for mange mål å ta igjen til at de klarte å true ledelsen. Etter drøyt tolv minutter, på stillingen 20-11, tok Hergeirsson timeout.

- Vi må gjøre jobben. Det handler om fokus. Med en gang vi slipper oss ned, er de der, sa landslagssjefen i timeouten.

Arntzen fikk ny tillit av Hergeirsson, og islendingen ga klare instrukser om hvordan hun og laget skulle spille. Og etter 44 minutter kom Artzens første scoring, også, etter et herlig gjennombrudd – til 22-13.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK SJANSEN: Ungjenta Emilie Hegh Arntzen, datter av legenden Hanne Hegh. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Hun scoret til slutt fire mål på sju forsøk.

Som playmaker er hun en helt annen type enn Stine Bredal Oftedal, og det var tydelig at landslagssjefen ville få i gang spillet også med henne på banen.

Den andre omgangen var ikke i nærheten av like hvass, og var heller preget av litt utprøving for Norges del, og tidvise glimt av storhet fra Angola. Mørk ble til slutt Norges toppscorer med åtte mål, i en kamp Norge vant hele 30-20.

Etter kampen tok Mørk på seg skylda for den litt dårligere andre omgangen.

- Jeg tar den! Jeg spiller jo nesten for Angola i andre omgang, slik som jeg kastet bort baller. Så jeg tar ansvaret for at vi falt litt etter pause.

Les også: Søsterprat og motivasjonsvideo løftet Kristiansen

Les også: Fnyser av sutrete svensker: - De må ha utenomjordiske evner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag