Gå til sidens hovedinnhold

OL-bronse til Tufte og Borch

Olaf Tufte (40) og Kjetil Borch (26) klarte aldri å utfordre om OL-gull, men tok en sterk bronsemedalje i torsdagens finale i dobbeltsculler.

RIO DE JANEIRO / OSLO (Nettavisen): Det kroatiske brødreparet Martin og Valent Sinkovic var klare favoritter før finalen og innfridde. Dermed ble det kroatisk OL-gull. Litauen tok andreplass.

Tufte og Borch var aldri i nærheten av vinnerne, men kontrollerte til slutt inn en sterk bronsemedalje.

Det er Norges første medalje i Rio-OL.

Til tross for OL-medalje, bannet Tufte da roerne kom i mål. Han så svært skuffet ut etter målgang. Etter først å ha kommet bort til pressen, valgte roeren å gå bort igjen, og sto for seg selv med ryggen til.

- Jeg har sagt det før, men det er vel ufint å være skuffet over å stå på pallen, rakk han å si før han måtte tre til side, forteller Tufte.

Hans makker, Borch, virket ikke like skuffet, og sa seg veldig fornøyd med OL-bronse.

- Innerst inne er jeg ekstremt lettet og glad. Jeg har lovt Olaf at jeg skal gå i døden med ham og i dag ga jeg absolutt alt. Det er ekstremt krevende forhold i dag. Vi klarer ikke de første 750 metrene, der trenger man mye erfaring i bunn for å takle det bra, sier Borch.

Dette er første gang Borch deltar i OL-sammenheng. Tufte har fra før to OL-gull og ett sølv. I tillegg har han to VM-gull.

LES OGSÅ: Olaf Tufte om det rørende løftet: - Det har vært viktig

Kommentarer til denne saken