*Nettavisen* Sport.

Seileren Erikstad norsk flaggbærer i Paralympics

FLAGGBÆRER: Seileren Bjørnar Erikstad blir norsk flaggbærer under åpningsseremonien i Paralympics. Her er han under fjorårets Idrettsgalla sammen med en annen Paralympics-profil, svømmeren Sarah Louise Rung. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Seileren Bjørnar Erikstad (35) blir norsk flaggbærer under åpningsseremonien til Paralympics i Rio de Janeiro.

06.09.16 17:07

Åpningsseremonien er onsdag kveld lokal tid.

– Dette er en veldig stor ære for meg. Det er mange andre store idrettsutøvere som har hatt denne oppgaven før meg, og det er både hyggelig og ærefullt at jeg ble spurt om å gjøre denne jobben. Jeg sa ja med en gang. Dette er stort, sier Erikstad til NTB.

Bjørnar Erikstad representerer Tønsberg seilforening og bor i Nøtterøy i Tønsberg kommune. Han konkurrerer i klassen 2,4mR, og 35-åringen deltar i sitt fjerde Paralympics. Han beste plassering kom i 2008 da han ble nummer sju. I 2004 og 2012 ble det 8.-plass.

– Ambisjonen er å prestere så godt jeg kan også denne gangen. Får jeg til det, kan jeg havne blant de aller beste. Det viktigste av alt er at det jeg har trent på i forkant i flere år, det får jeg også ut i konkurransen. Det blir viktig å holde nervene under kontroll og opptre som normalt, sier Erikstad.

I 2012 i London var det også en seiler som var flaggbærer. Det var Alexander Wang-Hansen.

I Rio-OL i august var norsk flaggbærer skytteren Ole-Kristian Bryhn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag