RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske Kim smeltet OL-vertenes hjerter med halfpipegull og tårer

TOK TIL TÅRENE: Chloe Kim sikret seg OL-gull i snowboardbakken.
TOK TIL TÅRENE: Chloe Kim sikret seg OL-gull i snowboardbakken. Foto: Loic Venance (AFP)
Sist oppdatert:
Dediserte gullmedaljen til sin bestemor.

Amerikanske Chloe Kim lot gledestårene renne etter at hun vant OL-gull i halfpipe. Den 17-årige snowboardstjernen ble feiret som en hjemmefavoritt.

Med sitt brede smil og sin koreanske familiebakgrunn har Kim smeltet hjemmefansens hjerter, og de har trykket henne til sitt bryst.

I sitt siste forsøk leverte jenta fra California nær perfekt. 98,25 ble poengsummen i siste omgang. Da var det allerede klart at hun hadde vunnet takket være sitt første forsøk, som ble belønnet med 93,75 poeng. Ingen andre utøvere kom over 90 poeng i løpet av finalen.

Med familien på plass på stadion, inkludert hennes koreanskfødte foreldre og bestemoren som fortsatt bor i Sør-Korea, taklet hun presset og leverte det hele snowboardmiljøet forventet av henne.


Les mer: Norsk nedtur: Hirscher tok sitt første OL-gull

Overveldet

- Jeg er litt overveldet nå. Jeg vet ikke hva som skjer, og jeg er litt skjelven, sa Kim mens tårene trillet der hun sto med et amerikansk flagg om skuldrene.

- Det var masse press. Jeg har ventet fire år på dette, og det var tøft for nervene. Det var stort forventningspress, men jeg er stolt av hvordan jeg greide å håndtere det.

Som 13-åring vant hun ungdoms-OL på Lillehammer, og siden har hun vunnet fire gull i X-Games. Hun var god så tidlig at hun trolig ville vært favoritt i Sotsji-OL også, men da var hun for ung til å delta.

Les mer: Uhrenholdt Jacobsen får ikke gå 10-kilometeren i OL

For bestemor

Kinesiske Liu Jiayu tok sølvet med 89,75 i sitt beste forsøk, mens Arielle Gold fra USA tross navnet fikk bronse.

Ingen var i nærheten av å tukte Kim, som mellom omgangene tvitret om at nervene gjorde det vanskelig å holde frokosten nede.

- Jeg ville satse større og gjøre det bedre i siste forsøk. Jeg rotet det til i mitt annet forsøk og ble irritert av det, men jeg tok det igjen i det tredje, sa Kim.

- Først under konkurransen fant jeg ut av bestemor var i bakken, og jeg tenkte «denne er for besta!»

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere