Gå til sidens hovedinnhold

Avslører Wengs knallharde kamp i kulissene

Mens lagvenninnene har jublet for medaljer, har Heidi Weng (26) kjempet i kulissene for å slå tilbake i OL.

PYOENGCHANG (Nettavisen): Weng reiste til Pyeongchang med håp om å ta medalje i OL, men så langt har den norske langrennsstjernen en 9. plass i 15-kilometer skiathlon som beste plassering under lekene i Sør-Korea.

26-åringen ble vraket til stafetten der Norge tok gull, men har fått fornyet tillit av landslagsledelsen til 30-kilometeren søndag.

Landslagstrener Roar Hjelmeset legger ikke skjul på at Weng ikke har klart å leve opp til forventningene i OL, men sliter med å forklare hvorfor ting ikke har stemt helt for verdenscuplederen.

- Det er ikke så godt å si. Det er mest kjedelig for henne at hun ikke får det til sånn som hun hadde tenkt. Det er også litt overraskende at det er som det er, men vi har ikke en sånn god forklaring på det. Hun prøver så godt hun kan og det hadde vært veldig moro om hun fikk det til nå på søndag, sier Hjelmeset til Nettavisen.

- Hun har som regel klart seg veldig bra i mesterskap. Det er litt skuffende for henne at hun ikke får det til, forteller Hjelmeset.

Les også: Gikk hemmelig testløp med Johaug

Har jobbet knallhardt

Den norske landslagstreneren avslører at mens lagvenninnene har gått konsentrert seg om stafetten, har Weng kjempet knallhardt for å kunne være best mulig forberedt til søndagens siste OL-øvelse.

- Vi har forsøkt å hjelpe henne denne uken som vi har hatt nå. Hun har vært veldig flink til å teste mye ski og alle mulige sånne ting. Hun har gjort en veldig god jobb den uken her, men hvordan ting blir har vi ingen garanti for, sier Hjelmeset.

Han presiserer at det ikke har vært dårlige ski som har ødelagt for Weng tidligere i mesterskapet, men hun har likevel jobbet for å finne en optimal løsning til søndagens renn.

- Hun har uansett lyst til å gjøre en så god jobb som mulig i forkant slik at hun er sikker på at hun skal ha godt nok feste og så videre, forteller Hjelmeset.

Les mer: Iversen nekter å tro på Bolsjunov

Usikker Weng

Heller ikke Weng har noen god forklaring på hvorfor ting ikke har stemt helt optimalt for henne under OL. Samtidig ønsker hun ikke svartmale situasjonen.

- Stemt og stemt…Jeg har en 9. plass, en 12. plass og en 11. plass, så helt sinnssykt dårlig er det ikke, sier Weng til Nettavisen.

- Men du har vel ambisjoner om medalje?

- Jo, alle har vel det, men jeg har ikke klart å være helt der oppe, men jeg føler ikke at jeg har vært så superdårlig heller, sier Weng.

Nå har hun kun en sjanse igjen til å ta medalje i OL i Pyeongchang med søndagens 30-kilometer. Det er en distanse hun til vanlig ikke har gjort sine beste løp.

Weng innrømmer også at vrakingen til stafetten gikk inn på henne.

- Man blir litt usikker på seg selv, det skal jeg innrømme. Jeg er vel egentlig enda mer nervøs enn jeg noen gang har vært. Jeg må prøve å ikke tenke at det er skirenn, men at jeg bare skal ha det gøy. Jeg må prøve det i hvert fall, sier Weng.

Trener Hjelmeset håper tremila blir en stor opptur for Weng.

- Jeg håper veldig at det er noe hun kan få til. Hun er en veldig kondisjonssterk løper slik at hun har alle forutsetninger til å klare dette. Det hadde vært utrolig morsomt om hun kunne vært en som kunne fått medalje og fått ut det som hun er god for, sier Hjelmeset.

Startskuddet for kvinnenes 30 kilometer i OL går søndag 07:15 norsk tid.

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken