Gå til sidens hovedinnhold

Big Air: Bergrem til OL-finale - Kleveland og Sandbech ute

Snowboarder Torgeir Bergrem blir eneste norske representant i herrenes Big Air-finale til lørdag.

Marcus Kleveland og Ståle Sandbech røk ut i kvalifiseringen.

Bergrem fikk 94,25 poeng i sitt første run. Det holdt til 4.-plass blant de seks i det andre heatet som kvalifiserte seg til finalen onsdag.

- Jeg skal klinke til. Jeg kommer enten på pallen eller langt ned, sa en smilende Bergrem til Eurosport.

Carlos Garcia Knight fra New Zealand vant foran Jonas Boesiger fra Sveits i et heat som hadde svært høyt nivå: Femteplasserte Sebastien Toutant fikk 91 poeng. I heat nummer én var det kun to utøvere som fikk 90 poeng eller mer.

Storfavoritten Kleveland fikk det ikke til å stemme. I sitt første run fikk han 84,25 poeng. I sitt andre forsøk prøvde han seg på backside 1620, men landet ikke skikkelig. I bunnen av bakken kastet 18-åringen hjelmen i frustrasjon. Kleveland havnet til slutt på 10.-plass.

Etterpå var 18-åringen både skuffet og tårevåt.

- Nå er det på det verste. Å ikke komme til finalen suger. Jeg har hatt en bra trening. Alt føltes greit. Jeg trodde ikke det skulle bli så bra nivå som det ble, sa Kleveland til Eurosport.

Sandbech var eneste norske i det første heatet tidligere på dagen. Med 84,75 poeng havnet han på den sure 7.-plassen. Dermed blir 26 år gamle Bergrem eneste nordmann lørdagens Big Air-finale.

Les mer

Svendsen vil være ankermann på stafetten igjen

Lover ikke nytt OL

Sandbech ble den yngste mannlige norske OL-deltaker da han deltok i OL i Vancouver i 2010. I Sotsji fire år senere tok han sølv i slopestyle. Etter årets vinterleker i Pyeongchang vil han ikke love at han stiller til start i Beijing.

- Jeg vet ikke. Jeg skal ikke love noe eller avkrefte noe. Kanskje det blir i noe annet enn snowboard? Nei da. Vi får se, sa Sandbech.

Han oppsummerte Pyeongchang-OL som et mesterskap der han har vært nære.

- Rett utenfor pallen i slopestyle og rett utenfor finalen i Big Air. Det er litt kjipt, erkjente han.

Surt

Seks konkurenter hadde bedre poengscore å ha fullført sine to forsøk, med Max Parrot fra Canada som den beste med 92,50.

Svenske Niklas Matsson landet et hopp som ga 90 poeng helt mot slutten av heatet. Han skjøv Sandbech ned til den sure sjuendeplassen, som gjorde at nordmannen akkurat ikke klarte en av de seks finaleplassene.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?