Silje Norendal mener slopestylefinalen i OL var ekstremt dårlig reklame for idretten hun elsker. Nå tar arrangøren grep for at historien ikke skal gjenta seg.

Voldsomme vindkast gjorde det svært utfordrende for de kvinnelige snowboarderne under slopestylefinalen tidligere i OL. Silje Norendal, som måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen, medga etterpå at hun var redd.

Det norske medaljehåpet har overfor NTB gitt uttrykk for at hun frykter vind også i den kommende Big Air-finalen, men nå prøver arrangøren det den kan for å unngå det.

Tirsdag kom beskjeden om at finalen flyttes fra fredag til torsdag av hensyn til værmeldingene. De indikerer at det igjen blir vindfullt fredag.

Håper de har lært

Da snowboarderne møtte pressen foran Big Air-konkurransen ga Silje Norendal overfor NTB uttrykk for at hun frykter at vinden kan påvirke også den konkurransen.

- Jeg prøver å ikke tenke så mye på det og håper at det ikke skjer. Og nå har veldig mange har sagt sine meninger om det som skjedde i slopestyle. Hvis vi skulle komme i samme situasjon igjen, håper jeg de som bestemmer tar de rette avgjørelsene denne gangen, sa Kongsberg-jenta.

Norendal ergret seg naturligvis stort over at OL-medaljen gikk fløyten i det som på forhånd var hennes beste disiplin. Samtidig var det også en annen side av det som gjorde OL-håpet trist.

- Konkurransen var ekstremt dårlig reklame for jentesnowboard. OL er den største scenen vi har. X-Games er det veldig mange som ser, men her er det folk som ikke vet hva snowboard er som sitter foran TV'en. Det er de vi ønsker at skal se på sporten vår mer og mer, sånn at vi får flere seere. Sånn sett var det kjempesynd, sa hun.

Ung sport

Vindforholdene bidro til at verken Norendal eller konkurrentene klarte å vise noe i nærheten av det de er gode for.

- Når du ser på det vi holdt på med i finalen, ser det helt tullete ut. Det var bare fall og ekstremt dårlig nivå, sa Kongsberg-jenta – og la til:

- Det jeg gjorde på en dårlig måte, og som ga en fjerdeplass, er et kvalikrun. Et finalerun ville sett helt annerledes ut. Det er synd at en så ung sport blir tatt fra det søkelyset vi hadde fortjent.

Torsdag kommer det nye sjanser i Big Air. Forhåpentligvis gir tirsdagens beslutning om å fremskynde finalen en finale der den mye omtalte OL-vinden ikke får noen hovedrolle.

Norendal kom seg til finalen etter å ha kommet på 10.-plass i kvalifiseringen.

Målet er igjen medalje.

(©NTB)