PYEONGCHANG (Nettavisen): Suksessen vil ingen ende ta for den norske unggutten som allerede i sitt første OL har passert selveste Petter Northug i antall OL-gull.

Klæbo er for lengst en etablert idrettsstjerne i Norge, men med suksess i OL blir ikke stjernestatusen noe mindre.

Norges langrennsdronning Marit Bjørgen (37) ble onsdag historisk da hun tok sin 14. medalje i de olympiske leker. Det har ingen andre klart tidligere i vinter-OL.

Bjørgen advarer

Bjørgen som har lang erfaring som idrettsstjerne advarer nå Klæbo om det som venter han.

- Det som er godt nok nå er å stå øverst. Det er ikke noe annet som er godt nok lenger, sier Bjørgen.

Hun forteller at Klæbo ikke bør bry seg om hva andre forventer av ham, men heller fokusere på egne mål og meninger.

- Nå er fallhøyden ganske stor. Jeg tror han må stå godt i seg selv og ikke minst evaluere selv hva han er fornøyd med, ikke la dere (pressen) styre. Det er viktig, forklarer Bjørgen.

Les også: Klæbo går ikke femmila

Bjørgen: - Tungt å takle

37-åringen har selv opplevd store sportslige nedturer i karrieren, men har også kommet vanvittig sterkt tilbake. Hun forteller at hun har møtt på flere utfordringer underveis i karrieren med tanke på hvordan hun skulle håndtere presset.

- Jeg synes det var tøft i starten. Det å være nummer to ble etter min oppfattelse plutselig ikke godt nok. Jeg synes det var tungt å takle. Jeg måtte lære meg det å kjenne på at det er jeg selv som skal være fornøyd, forteller Bjørgen.

- Man må være forberedt på at det går opp og ned, og at det er noen år der man ikke lykkes så godt. Da er det viktig å stole på det man gjør og tenke langsiktig. Han er en ung gutt og har fremtiden foran seg, forklarer 37-åringen.

Selv om hun advarer Klæbo om det som venter, har Bjørgen også latt seg imponere over måten han har taklet oppmerksomheten til nå. Hun skryter også av ungguttens støttespillere.

- Det virker som han har veldig gode folk rundt seg. Han har en morfar som er en veldig fornuftig kar, sier Bjørgen til Nettavisen.

Klæbo merker presset

Etter onsdagens lagsprint forteller Klæbo at han allerede har fått kjenne på forventingspresset i OL.

- Man merker at forventingspresset er der og at det er mye snakk. Folk mener mye. Sånn vil det alltid være. Det er det som engasjerer og det er det vi setter pris på, men det er klart at man merker det på seg selv, sier Klæbo.

- Jeg tror både jeg, pappa og de hjemme har merket det på meg de siste ukene. Det var tøft før jeg reiste hit. Fra etter Seefeld og helt til nå har jeg vært litt stresset hele tiden. Det er egentlig ikke normalt meg, men i dag sa jeg til meg selv at etter i dag kan du ta sommerferie om du vil, forklarer Klæbo.

Han er usikker på hvordan ting vil endre seg når han kommer hjem, men er forberedt på et enda større trykk.

- Jeg tror det blir forandring. Jeg tror han som sitter hjemme er den som har merket det mest. Jeg har stort sett spilt Playstation og gjort sånne ting med de på laget. Vi får se når jeg kommer hjem. Jeg har ikke peiling på hvordan det blir, men man får prøve å komme seg hjem og senke skuldrene, sier Klæbo.