PYEONGCHANG (Nettavisen): Bjørgen ble den store helten for Norge da hun spurtet fra Stina Nilsson fra Sverige og sikret norsk gull på stafetten i OL.

Stafetten ble en virkelig thriller da både Nilsson og Bjørgen vekslet omtrent samtidig på den siste etappen.

Etter løpet avslører Bjørgen at svenske ledere forsøkte å sette henne ut.

- Jeg hørte svenske ledere der ute som sa «hun er stresset, hun er stresset», sier Bjørgen.

Den norske langrennsdronningen brukte imidlertid svenskenes beskjeder til motivasjon.

- Da tenkte jeg «ikke faen om jeg er stresset». Det trigget meg bare, forteller Bjørgen.

Hun tror svenskene forsøkte å psyke henne ut.

Les også: Gråtkvalt Jacobsen: - Jeg hadde ikke vært skiløper uten det som skjedde i Sotsji

- Det er nok det. Det er nok et taktisk spill, men det er bare med på å trigge meg, sier Bjørgen til Nettavisen.

Scenariet Bjørgen fryktet

Bjørgen beviste også at hun ikke ble satt ut av de svenske kommentarene da hun altså overbeviste stort da hun slo den olympiske mesteren i sprint.

Den norske stjernen innrømmer imidlertid at hun fryktet Nilsson på forhånd.

Les også: Eckhoff klarte ikke holde tårene tilbake: - Jeg var langt nede

- Jeg hadde sett for meg scenariet at jeg kunne gått ut der sammen med Stina. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde håpet på å gjøre det, men så endte det slik.

- Jeg er veldig glad for at jeg klarte det. Jeg visste at jeg måtte gå jevnt. Det er ikke noe vits å prøve å få henne opp. Da hadde det gått sakte. Jeg visste at jeg måtte gå, gå og gå. Jeg måtte håpe at jeg mørnet beina hennes, forklarer Bjørgen.

Avgjorde løpet like før mål

Det så ut til at duellen mellom Norge og Sverige kom til å ende på selve oppløpet da Nilsson klarte å henge med Bjørgen opp den siste bratte bakken før målområdet, men i utforkjøringen ned mot stadion klarte Bjørgen å skaffe seg en luke på et par meter til ned til den svenske jenta.

- Jeg har kjørt den, og den er helt jævlig å kjøre med stive bein. Jeg var veldig fokusert på å kjøre den svingen bra og få fart ut på stadion, forteller Bjørgen.

- Jeg følte at den var mye bedre å kjøre nå enn da jeg gjorde det for eksempel på 10-kilometeren. Jeg var veldig fokusert inn på oppløpet. Jeg visste at jeg måtte være først inn på oppløpet. Det var jeg også. Jeg ventet bare på at hun skulle komme, men «hvor var hun?». Jeg var overrasket, sier den norske langrennsdronningen.

Marit Bjørgen er nå kun ett gull fra å bli tidenes vinterolympier. Trolig gjenstår det to løp igjen for Bjørgen i OL i Pyeongchang med både lagsprint og 30-kilometeren igjen på programmet.