Gå til sidens hovedinnhold

Bjørgen: - Jeg har vært veldig usikker

Marit Bjørgen innrømmer at hun ikke har følt seg sikker før OL i Pyeongchang.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Marit Bjørgen åpnet Pyeongchang-OL med en sølvmedalje bak suverene Charlotte Kalla på lørdagens 15-kilometer skiathlon.

Bjørgen har ikke konkurrert like mye i verdenscupen som hun gjorde inn mot fjorårets VM og innrømmer at hun har vært usikker på formen foran OL.

- Før VM i Lahti i fjor visste jeg hvor formen sto. Jeg hadde konkurrert mye før mesterskapet og hadde et helhetlig bilde av formen. Jeg har vært mye mer usikker foran OL. Jeg hadde tre gode NM-distanser, så var jeg litt sjuk i forkant av høydesamlinga. Jeg hadde en tung økt her på torsdagen, så jeg må si at jeg har vært veldig usikker på hvor jeg har stått, sier Bjørgen på tirsdagens pressekonferanse.

Etter lørdagens skiathlon meldte Expressens Thomas Pettersson at Marit Bjørgens tid er over og at langrennssporten har en ny dronning; Charlotte Kalla. Til det sier Bjørgen følgende:

- Det beste er å svare sportslig på torsdagen, og dette stiller bare større forventninger til Charlotte, sier Bjørgen.

Sammenligner med Vancouver

Hun sammenligner situasjonen med usikkerhet rundt egen form med den i Vancouver-OL i 2010. Den gangen ble det tre gull etter bronse på åpningsdistansen.

- Jeg husker at jeg heller ikke i Vancouver hadde konkurrert så mye i forkant. Da ble jeg nummer tre på 10-kilometeren, og det ble bedre og bedre etter hvert da og. Vi får se. Når man ikke får konkurrert så mye i forkant, er det litt mer uvisst hvor man står.

Etter å ha følt seg tung i åpningen av lørdagens skiathlon følte 37-åringen seg bedre og bedre etter hvert i rennet. Det tror hun kan love godt for resten av mesterskapet.

- Jeg kom godt i gang med en sølvmedalje og er veldig glad for det. Nå ser jeg fram til torsdagen. 10-kilometer skøyting har kanskje ikke vært min helt beste distanse i vinter. Det har vært litt ujevne resultater, men jeg mener jeg er i bra form. Jeg må nok gå opp mot det beste jeg har gjort i vinter i skøyting for å være med og kjempe om medaljene på torsdag.

Svarer på svensk utspill

Charlotte Kalla holdes igjen som favoritt på torsdagens 10-kilometer, og Bjørgen vet at hun må opp mot sitt beste for å slå svensken.

- Charlotte er jo i veldig bra form og har vært sterk i hele vinter. Skal jeg slå henne på torsdag, må jeg levere et av mine beste løp i vinter. Det er kanskje den distansen hun har sett seg ut en gulldistanse og.

Bjørgen innrømmer at det ikke er på 10-kilometeren hun anser sine gullsjanser som størst under mesterskapet.

- Da hadde jeg kanskje tatt 30-kilometeren, hvis man ser på resultatene fra tidligere i vinter, i forhold til klassisk og skøyting.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken