RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørndalen vurderte å gå for Hviterussland i OL

VRAKET: Ole Einar Bjørndalen ble vraket til den norske OL-troppen, men fikk tilbud om å representere en annen nasjon.
VRAKET: Ole Einar Bjørndalen ble vraket til den norske OL-troppen, men fikk tilbud om å representere en annen nasjon. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Ole Einar Bjørndalen (44) ble vraket av Norge, men fikk tilbud av en annen nasjon.

Da den norske skiskytterlegenden ikke ble funnet god nok for den norske OL-troppen, stod hviterusserne klare til å ta med Bjørndalen i deres tropp, melder TV 2.

Han nøyde seg imidlertid med å være en del av støtteapparatet til sin hviterussiske kone, Darya Domratsjeve under lekene i Pyeongchang i februar.

Bjørndalen bekrefter imidlertid til at han hadde muligheten til å konkurrere for Hviterussland.

– Ja, det var teoretisk mulig å gjøre det, og det kunne ha gått. Jeg takket nei, og det tror jeg var riktig, sier Bjørndalen til TV 2.

Han sier riktignok at han vurderte tilbudet nøye.

– Jeg tok en grundig avgjørelse. Det var mye tankevirksomhet rundt om det var riktig eller ei. Jeg var motivert for å gå, og var i form, så det var en krevende problemstilling, forteller 44-åringen.

Bjørndalen er likevel tydelig på at han føler han tok det riktige valget. 44-åringen forklarer at det ville vært krevende for ham som nordmann å skli ned på stadion i Sør-Korea i hviterussisk drakt.

Før OL i Pyoengchang var Bjørdalen tidenes vinterolympier med sine åtte gullmedaljer og totalt 13 medaljer, men Marit Bjørgen er nå tidenes mest suksessrike vinterolympier etter at langrennsstjernen tok fem nye medaljer i OL i Sør-Korea. Hun står i likhet med Bjørndalen med åtte gullmedaljer, men har nå totalt tatt 15 medaljer i sin OL-karriere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere